Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemelerin kapalı kapılar ardında konuşulduğunu belirten Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü, “Kıdem tazminatının fonda toplanmasının temel nedeni kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesidir. Fonda toplanmasının doğru bulmuyoruz. Kıdem tazminatı işveren tarafından karşılanmalı.” dedi.

Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü, kıdem tazminatıyla ilgili açıklama yaptı. Sessiz sedasız, kapalı kapılar arkasında kıdem tazminatlarının tartışıldığını aktaran Ercan Gürünlü, “Eskiden kıdem tazminatları 5 bin iş günü dolduğunda veriliyordu. Bu kıdem tazminatı iş verenlerin iştahını kabarttığı için fona devir edilmek isteniyor. Bu konu, gizli kapılar arkasında tartışıyorlar.” diye konuştu.

Kıdem tazminatlarının önceki zamanlara göre eridiğini öne süren Gürünlü, “10 sene önce emekli olan bir işçi, kıdem tazminatıyla daire alabiliyor, çocuğunu evlendirebiliyordu. Bugün ise kıdem tazminatları tamamen erimiş ve küçük bir hale gelmiştir. Kıdem tazminatının fonda toplanmasının temel nedeni gasp edilmek istenmesidir. Fonda toplanmasının doğru bulmuyoruz. Fondaki paraları parça parça dağıtıyorlar. Bu paraların kimseye faydası olmuyor. Kıdem tazminatı işveren tarafından karşılanmalı. Bulunduğu kurum, bununla mükellef olmalı. Hükümet bunu hukuken takip etmelidir. Kıdem tazminatı fona devredilirse, işveren işçiyi daha kolay atabilecek hale gelecektir. Mesela bir işçi bir iş yerinde 20 sene çalıştığı zaman maaşı yüksek olacaktır. İşveren kıdem tazminatı olmadığı için işverene ‘Parasını fondan alsın.’ diyecektir.” ifadelerini kullandı.

‘ASGARİ ÜCRET BİN 300 LİRA OLMADI’

Asgari ücretin bin 300 lira olmadığını söyleyen Gürünlü, “Asgari ücret 2015 Aralık ayında 940 lira artı Asgari Geçim İndirimi (AGİ) idi. Şimdi asgari ücrete bin 300 lira dediler. AGİ’yi de bu ücretin içine koydular. Bunu yaptıktan sonra 2016’da da zam yok dediler. Yüzde 6 iki tane zam gelmiş olsa, insanları nasıl kandırdıkları ortadadır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim