AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi Japonlarla işbirliği yaparak, atıktan elektrik üretecek. Japonya’da uzun yıllardır atıktan enerji elde etme teknolojisi konusundaki çalışan Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), deneyimlerini aktarmak için Türkiye’den seçiler 5 pilot ilden biri olan Bursa’da çalışmalara başladı.

Deneyimlerini Türkiye’ye aktaracak olan JICA, çalışma sahası olarak Sakarya, Kocaeli, Antalya, İzmir ve Bursa’yı pilot il seçti. EX Research Institute Ltd. ve Kokusai Kogyo Co. Ltd. katılımıyla oluşan JICA Araştırma Takımı Bursa’da atıkların enerji eldesi amaçlı kullanımına yönelik araştırma çalışmasına başladı. Ağustos 2015’te tamamlanması planlanan çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da atık yönetimi konusunda sahip olduğu bilgileri JICA takımı ile paylaştı. JICA Araştırma Takımı kendi metodolojilerine göre belediye atıklarını; mutfak atıkları, plastik, kağıt, karton, cam, yanabilir gibi 17 kategoride inceleyerek atık karakterizasyon çalışmasını gerçekleştirdi.

Proje sayesinde ilgili belediyelerle Japon teknolojisi konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak ve Türkiye’de atıktan enerji eldesi sektörünün gelişmesine katkıda bulunulacak. Bursa, birçok alanda sahip olduğu öncü rolünü atık yönetimi alanında da devam ettirecek.

Editör: TE Bilisim