Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Türk Cotam Enterprise şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ağım’ı kabul eden Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk işadamları ile görüşmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Berdimuhamedov, Türkiye ilişkileri konusunda da önemli mesajlar verdi.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Oğuzhan Köşkü’nde Muammer Ağım ve şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seda Genguru ile bir araya geldi. Türkmenistan’da başarılı faaliyet gösteren Türk işadamları ile görüşmekten mutlu olduğunu söyleyen Türkmen lider, Türk şirketinin tekstil ve tarım sektöründe önemli faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.
Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerine değinen Berdimuhamedov, istikrarlı devletin müreffeh devrinde dostane ilişkilerin yeni bir ivme kazandığını belirterek, Türk şirketlerinin katılımıyla ülkesinde çok sayıda sanayi, üretim ve sosyal amaçlı tesislerin inşa edildiğini kaydetti.
Ağım, Berdimuhamedov’a Türk işadamlarına olan güveninden dolayı teşekkür ederek, Türkmenistan’ın kalkınması için çaba göstermeye hazır olduklarını söyledi.
Türk şirketi yetkilileri, görüşme esnasında Türkmenistan’da yaptığı işler hakkında bilgi vererek, bazı yeni projeleri sundular.
Türk Cotam şirketi, Türkmenistan'ın tekstil sektörüne ilk yatırım yapan şirketlerin başında geliyor. Bu ülkede çok sayıda tekstil fabrikalarını inşa eden şirket, hayvancılık ve turizm alanlarında da iş yapmak istiyor.
Türkmenistan’da önemli projelere imza atan Türk işadamları, geçen yıl 4.9 milyar dolarlık iş alarak, rekor kırdılar. Türk sermayesi bu ülkede 2013 yılının ilk ayında da, 3 milyar dolara yakın inşaat ihalesi kazandı.

Editör: TE Bilisim