BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Türkiye'nin geçen yaz mevsimi kurak geçirmesi nedeniyle otun karaborsaya düşmesi ve çiftçiler ile besicilerin ot sıkıntısı yaşaması nedeniyle Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Birliği Genel Müdürlüğü komşu ülkelerden ithal ettiği 20 bin ton otu dağıtmaya başladı.

Hayvancılıkla geçimini temin eden çiftçi ve besicilerin ot sıkıntısına bakanlık el koydu. Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile düzenlediği protokol kapsamında kaba yem sıkıntısı çeken çiftçilere bugünden itibaren ithal saman dağıtılacak.

Gürcistan, Ukrayna, Pakistan, Kıbrıs, Bulgaristan gibi ülkelerden ithal edilen 20 bin ton saman çekicilerle Doğu Anadolu Bölgesi'ne ve diğer bölgelere nakledildi. İthal samanlar TKK eliyle dağıtılacak. Hükümetin sübvansiyon uyguladığı kaba yem çiftçilere kilosu 50 kuruştan dağıtılacak.

TKK Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Erzurum Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de basın toplantısı düzenledi. Kutlu, ithal edilen samanın TKK aracılığıyla çiftçilere ülke genelinde dağıtımına başlandığını ifade etti. Ülkede kaba yem sıkıntısının yaşanmadığını ileri süren Kutlu, "Spekülatörler saman sıkıntısı varmış gibi göstermeye çalıştı. Ülkemiz geçen yıl kurak bir yaz geçirdi. Ancak speküle edildiği gibi ülkemizde kaba yem sıkıntısı yok. Biz çiftçimizi mağdur etmemek için ilk etapta 290 bin ton kaba yem ithal ettik. Nisan ayına kadar bu rakamın 100 bin ton olması bekleniyor. İthal kaba yemin kilosunu üyelerimize kilosu 50 kuruştan satacağız. Üye olmayanlara da saman vereceğiz ancak bu sırada kooperatifimize üyeliklerini de gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

TKK Genel Müdürü Kutlu, basın toplantısı sonrasında 8 kamyonla Erzurum'a getirilen 80 ton samanın hak sahiplerine teslim törenine katıldı.

Editör: TE Bilisim