Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Birleşik İnşaat Mühendisleri Federasyonu (BİM-FED) Başkanı Mustafa Şahin, ticaret odaları seçimlerinde oynanan oyunlara alet olmayacaklarını, gerekirse ticaret odaları seçimlerine girmeyeceklerini açıkladı.

        BİM-FED, Ankara Ramada Otel’de sektörel bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gündemin ana maddesi enerji tasarrufu konusunda müteahhitlik sektörünü bilinçlendirmekti. Ancak sektörün problemleri de toplantının gündemine geldi. Yaklaşan oda seçimleriyle ilgili açıklama yapan BİM-FED Başkanı, “Ticaret odaları seçimlerinde oynanan oyunlara sizleri alet etmeyeceğiz. Gerekirse oda seçimlerine girmeyiz. Dışarıda kalır onurumuzla mücadele ederiz. Bir insan olarak yapılan ayak oyunlarından tiksiniyorum.” dedi. 62 milyar dolar enerjiye para harcandığına dikkat çeken BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin, toplumu ve sektörü enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmenin önemine değindi.

        İnşaat Müteahhitleri Konfederasyon Genel Başkanı Tahir Telli’nin gündeminde inşaat sektöründe uygulanan yüzde 18’lik KDV vardı. 1 Ocak itibariyle acelece inşaat sektörüne getirilen yüzde 18’lik KDV’nin sektöre zarar verdiğini belirten Telli, “300-500 bin TL ve üzerindeki değere sahip konutlara lüks denmeyecek miydi? Atıyorum bir milyon TL’lik bir araziye yapılan bir dairenin değeri 150 bin TL ise bunu da lük sınıfına katıyorlar. Bu sayede devlet ekstra vergi, belediye de rayiç bedeli alıyor. Bu yüzden bu durumdan belediyeler de memnun.” diye konuştu. Türkiye müteahhitler odasını kurmaya mecbur olduklarını kaydeden Tahir Telli, “Biz müteahhitler odasını kurmadıkça, affedersiniz kaz olmaya ve yolunmaya mecburuz.” ifadesini kullandı.

        Jeoloji Mühendisi Cemal Asan, toplantıda, inşaatlarda yalıtımı güçlü, enerji tasarrufu sağlayan malzemelerin kullanımına dair bir sunum yaptı. Sunumda "Mevcut konut stoklarının yüzde 90’nından fazlası yalıtımsız.” maddesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim