Milyonlarca mükellefi, vergi borçlusunu yakından ilgilendiren haber! Vergi affı gibi açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi ve birikmiş vergi cezalarının tamamına af getiriliyor. Başbakan Yıldırım, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Yeni düzenleme, HGS cezaları ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren trafik cezalarına af.. İşte vergi ceza affına ilişkin tüm ayrıntılar...

Çankaya Köşkü’nde Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya gelirken, çok önemli bilgileri paylaştı. Başbakan Yıldırım vergi cezalarına ilişkin açıklamasının detayları belli oldu. Vergi affı, HGS affı, trafik cezalarına af en dikkat çeken başlıklardı.

Başbakan Yıldırım, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Yeni düzenleme, HGS cezaları ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren trafik cezalarını da kapsıyor.

'VERGİ VE GECİKME CEZALARINI KALDIRIYORUZ'

Başabakan Yıldırım'ın vergi cezalarına ilişkin yaptığı açıklamasında, "Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız." diye konuştu.

Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz diyen Başbakan Yıldırım, "Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz." dedi.

Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik

İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz.

Varlık barışı açıklaması!

Başbakan Yıldırım açıklamasında ayrıca, "Varlık barışı… İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim