Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6. Türk Ürünleri Fuarı'nı düzenledi.

Fuarda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, "Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki ilişkileri güçlendirecek sağlam bir adım atıyoruz. Bosna-Hersek, yeniden yapılandırma ve reform sürecinde sağlam adımlarla ilerliyor. Geçirdiği sıkıntılı günlerden çıkarak özgür, istikrarlı, cesur ve güvenilir bir şekilde geleceğe doğru yürüyor. Türkiye Cumhuriyeti de devleti, milleti ve iş dünyası ile hep onun yanında oldu ve olacak. Özelleştirmeler ve finansal sektöre yapılan yatırımlar sonucu Bosna-Hersek'te Türk yatırımlar artıyor ve artmaya da devam edecek.” dedi.

Bosna-Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Nemanya Vasiç ise geçtiğimiz yıl yarım milyar doları bulan ticaretin hâlâ Türkiye lehine olduğunu fakat imtiyazlar sayesinde ihracatın ithalatı karşılma oranını yüzde 46'ya yükselttiklerini söyledi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da Bosna-Hersek'in ticarette dengeyi sağlamaya başlamasından ancak mutlu olacaklarını belirti ve Bosnalı işadamlarını, ürünlerini tanıtmak üzere Türkiye'ye davet etti.

Bosna Bank International Müdürü Amer Bukviç ise Bosna-Hersek ile Türkiye'nin arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu belirterek, “Önümüzde ciddi bir sınav var; o da iktisadi ve ticari ilişkilerimizin güçlendirilmesidir. Buraya gelen bütün Türk işadamları Türkiye'nin ve Türk ürünlerin elçileri olarak geldi. Ürünlerinizi Güney Avrupa'da satmanızdan ziyade, burada sizlerden doğrudan yatırım bekliyoruz. Bu konuda da sizleri müşterimiz olan işadamlarıyla buluşturacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim