Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Türkiye genelinde 640 akaryakıt istasyonu bulunan İngiliz petrol devi British Petroleum (BP), duble yollar üzeride yeni yatırımlar yaparak 5 yıl içerisinde yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.

Antalya’da bir akaryakıt istasyonu açılışına katılan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Türkiye’nin BP’nin büyüme hedefleri içerisindeki 5 stratejik ülkeden biri olduğunu belirten Harding, ülke genelinde 640 akaryakıt istasyonu ve 5 akaryakıt terminali ile hizmet verdiklerini söyledi. Geçen 40 akaryakıt istasyonunu hizmete açtıkları Türkiye’de gelecek 5 yılda istasyon sayılarını yüzde 50 arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Harding, yatırımlarını duble yollar ile aralarında Doğu ve Güney Doğu illerinin de bulunduğu 30 şehirde planladıklarını dile getirdi.

BP olarak 100 yılı aşkın süredir hizmet verdikleri Türkiye’nin enerji alanında konumunu güçlendirdiğini ve gelecek 10 yılda çok daha önemli bir ülke haline geleceğini vurgulayan Harding, bir soru üzerine uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu artırarak yatırım yapılabilir olan ‘BAA3’ seviyesine yükseltmesini değerlendirdi. BP’nin Türkiye’de yatırımlarına devam edeceğini dile getiren Harding, “Türkiye yatırım yapılabilecek bir ülke. Eğitimli bir genç nüfus var. Bu da Türkiye’yi yatırım yapılabilir kılıyor. Yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmak için iştahı var.” dedi. Harding, yabancı yatırımcıların Türkiye’de aradıkları en önemli unsurun istikrar olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim