Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa – İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinin 20 gün içinde başlayacağını belirtti. Başkan Altepe, deniz uçağı seferlerinin ise deniz otobüsü seferlerinin hizmete alınmasının ardından faaliyete geçeceğini söyledi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı Heykel’deki tarihi binada yapıldı. Toplantı öncesi son bir ay içinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

    Recep Altepe, kar yağışında en az sıkıntı çeken ilin Bursa olduğunu söyledi. Kar yağışı nedeniyle birçok ilde olduğu gibi Bursa’da da okulların tatil edildiğini fakat tüm yolların açık olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, sabahın erken saatlerinde bazı aksamalar yaşandığını, bunun da normal olduğunu dile getirdi.

    Bursaray seferlerinde yaşanan aksamalara da açıklık getiren Altepe, yaşanan sıkıntıya Acemler İstasyonu sonrasında raylarda yaşanan parça kopmasının neden olduğunu ifade etti. Sorunun ise kar değil teknik nedenle oluştuğunu vurgulayan Başkan Altepe, benzer hadiselerin Almanya veya Amerika’da da yaşandığını hatırlattı.

    Bursa – İstanbul arasında başlatılacak deniz otobüsü seferleri ile deniz uçağı seferlerine ilişkin de bilgi veren Başkan Recep Altepe, deniz otobüsü seferlerinin başlaması yönünde son hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Başkan Altepe, deniz otobüsü seferlerinin 20 gün içinde başlayacağını belirterek, Bursa’dan İstanbul’a gerçekleştirilmesi düşünülen deniz uçağı seferleriyle ilgili tüm hazırlıkların da tamamlandığını vurguladı.

    BUDO seferlerinin ardından deniz uçağı seferlerinin de faaliyete geçeceğini dile getiren Başkan Altepe, deniz uçağı seferleriyle tahmini 100 TL bedelle 16 dakikada Gemlik’ten Haliç’e yolculuk yapılabileceğini söyledi.

    Başkan Recep Altepe, sözlerini şöyle noktaladı: "Gelen talebe göre sefer noktalarını artırabileceğiz. Gemlik’le Haliç arasındaki karşılıklı seferler başlatıldıktan sonra, alınan verime ve talebe göre yeni sefer noktalarını belirleyeceğiz."

    Toplantıda komisyonlarda gelen evraklar da görüşülerek karara bağlandı.

Editör: TE Bilisim