Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte vatandaşların yaşam tarzı da değişiyor. Kimi uzaktaki akrabalarıyla 3G bağlantısıyla canlı olarak görüşüp hasret giderirken bazıları da cep telefonlarıyla görüntülü olarak canlı bağlantı kurarak yakınlarına kıyafet beğendiriyor.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve ülkenin altıncı büyük şehri Stuttgart’ta bir firmada pazarlama müdürü olarak görev yapan Semahat Altay, akraba ziyareti için Bursa’ya geldi. Semahat Altay, her sene uğradığı Otantik mağazasına giderek oğlu ve aile bireylerine kıyafet aldı. Büyük oğlunun beğeneceği kazakta karar kılamayan Altay, çareyi Stuttgart’taki oğlu ile 3G bağlantısı kurmakta buldu. Mağaza görevlilerinin gösterdiği kazakları canlı yayında oğlunun beğenisine sunan Altay, canlı bağlantı sayesinde kazakları beğendi.

"GENÇLERE KIYAFET BEĞENDİRMEK ZOR"

Semahat Altay, “Her sene buraya gelir, alışverişimizi yaparız. Malum gençler, artık zor beğeniyor. Bizim beğendiğimizi onlar beğenemeyebiliyor. Beğenmeyince de giymiyorlar. Biz de aldığımız ürünlerin heder olmasının önüne teknolojiyle geçiyoruz. 3G ile oğlumla canlı bağlantı kurdum. Böylece kazak çeşitlerini tek tek canlı yayında onun beğenisine sunduk. Sonuçta istediği modelleri aldım.” dedi.

Mağaza yetkilisi Fatih Yılmaz da şunları kaydetti: “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız, yakınlarının beğendiği kıyafeti seçmekte zorlanıyor. Bu durumlarda devreye teknoloji giriyor. Canlı bağlantılarla karşı taraftaki kişinin beğendiği kıyafet seçiliyor.”

Editör: TE Bilisim