Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
BCK Grup tarafından Bursa’da üretilen Bicips, dünya pazarlarına ihraç ediliyor. Türkiye’de ilk kez çikolatalı cips üren firma, şimdi de C vitaminli cips üretmeye hazırlanıyor.

Bademli Villa Villa'da basın toplantısı düzenleyen BCK Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Biçki, Bicips ve kahvaltılık gevrekleri BiQool’u tanıttı. 2011 yılında 2 milyon TL yatırım yaparak cips üretimine başladıklarını belirten Biçki, şuan günlük 3 ton cips ürettiklerini, yılın ikinci yarısından itibaren ise günlük kapasitenin 9 tona çıkacağını vurguladı.

Fıstıklı, peynirli, süt mısırlı, çikolatalı, ketçaplı ve İsot acılı aromalı mısır çerezini cips severler ile buluşturduklarını ifade eden Biçki, 85 kişilik uzman ekip ve 55 araçlık filosu ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

ÜRETİMİN YÜZDE 30’U İHRAÇ EDİLİYOR

Üretimin yüzde 30’unu ihraç ettiklerini belirten Biçki, "Şu anda Bulgaristan, Romanya, Türkmenistan ve Kosova’ya ihracat yapıyoruz. Irak’a da yakında zamanda satışlarımız başlayacak." dedi.

Diğer cipslerden farklı olarak, ürünlerin trans yağ içermediğinin altını çizen Biçki, şu bilgileri verdi: "Ayrıca ürünlerimizin fırınlanarak hazırlanması yağ oranını yüzde 25’in altında olmasını sağlıyor. Bu sebeple aileler, ürünlerimizi geleceğimizin mirası çocuklarımıza gönül rahatlığıyla yedirebilirler."

"C VİTAMİNLİ CİPS ÜRETECEĞİZ"

Türkiye’de piyasaya yabancı firmaların hakim olduğuna dikkat çeken Biçki, şöyle devam etti: "Ancak biz onları rakip olarak görmüyoruz. Biz fiyatımız ve kalitemizle öne çıkıyoruz. Mesela Gaziantep’de 80 civarında cips üreticisi var. Ama biz Gaziantep’e cips yetiştiremiyoruz. Biz en iyi yağ, en iyi irmik, en iyi poşeti kullanıyoruz. Kimsenin yapmadığını yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de ilk kez çikolatalı cipsi ürettik. Şimdi C Vitaminli cips üreteceğiz."

Editör: TE Bilisim