AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda kalkınmayı desteklemek için yaptığı projeleri hayata geçirmeye başladı. İlk etapta 23 köylü aileye 300’er adet yumurta tavuğu dağıtıldı.

Kırsalda tarımsal ve ekonomik gelişime verdiği önemi, yeni oluşturulan Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile ortaya koyan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki önemli destek programları ve projelerini hayata geçirmeye başladı. Bu çerçevede Terme, Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ve Kavak ilçelerinde belirlenen 23 köylü aileye 300’er adet yumurta tavuğu dağıtıldı. Bölgede serbest yumurta tavukçuluğunu geliştirerek ailelere destek vermek ve kırsalda yumurta tavukçuluğunun yerleşmesini sağlamak için hazırlanan proje, aynı zamanda belediye aracılığı ile yapılan ilk proje niteliği taşıyor. Doğal yumurta tavukçuluğunu da özendirecek olan proje kapsamında dağıtımı yapılan tavukların, ilk dönem boyunca tüm sağlık hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Bu kapsamda çiftçilere teknik ve lojistik destek sunulacak.

YENİ PROJELER SIRADA

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal bölge yatırımlarına yönelik desteğinin yeni projelerle devam edeceğini belirten yetkililer, özellikle hayvansal ve bitkisel üretime yönelik altyapı desteklerinin artarak devam edeceğine dikkat çekti. Belediye yetkilileri, amaçlarının kırsalda yaşayan vatandaşların gelir getirecek yatırımlar konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi olduğunu ifade etti. Yetkililer, yakın zamanda hayata geçecek olan projelerle ilgili çalışmaları hızla sürdürdüklerini ve bu projeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim