Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil için özel sektörü göreve davet ederken, “Onlar yaptı yaptı. Yapmadı biz yaparız. Türkiye otomobilini yapacak arkadaş. Dileriz özel sektör yapsın ama onun olmadığı yerde devlet olarak devreye gireriz.” dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, basın toplantısı ile 2012’de ihracatı artırma amaçlı devlet yardımlarını ve 2013 hedeflerini açıkladı. Basın toplantısının ardından gazetecilerin yerli otomobil ile ilgili sorularını cevaplayan Çağlayan, “Babayiğit bu sene çıkar inşaallah. Çıkar ama ağır kalıyorlar. Burada göbek bağı var. Lisan veren firmalara göbek bağlamış durumdalar. Doğal olarak bu da firmaların yerli otomobil yatırımlarını engelliyor. Acaba olur mu diye bir korku var. Ama korkunun ecele faydası yok. Biz, hiçbir kuruma ‘Gel paranı batır’ demiyoruz. Ama özel sektör yaptı yaptı, yapmadı biz yaparız. Türkiye otomobilini yapacak arkadaş. Dileriz özel sektör yapsın ama onun olmadığı yerde devlet olarak devreye gireriz.” şeklinde konuştu. Yerli otomobil için görüştüğü firmalar olduğunu belirten Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Onlar planlarını getirecek, taleplerini anlatacak. Biz de neler yapıp edeceğimizi göreceğiz. Bunu eninde sonunda yapacağız. Yaptığımızda bunun tutacağını göreceğiz. Türkiye 2002’nin Türkiyesi değil. ABD Kongre Raporu, Avrupa Birliği’nin kendi yatırımcılarına telkinleri var, bunlara bakın. Orada bunalımdan kurtulmak Türkiye’den şirketlerle ortak olmaya dayandırılıyor. Temel olarak yerli otomobil için babayiğit inşaallah bu sene çıkar. Bu sene çıkmasın seneye çıkar. Ama biz kamu olarak ilk etapta yerli otomobilde bulunabiliriz.”

Editör: TE Bilisim