Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’u ile görüştü. Oğuzhan Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeden sonra basına konuşan Çalık, Türkmenistan’da çalışmaktan son derece mutluluk duyduklarını kaydetti. Çalık kendilerine zaman ayırdığı için Berdimuhamedov’a teşekkür ederek, Türkmenistan’da olumlu yatırım ortamının yaratıldığını ve bu ülkedeki konumunu güçlendirmek istediklerini kaydetti.
Türk işadamı, Türkmen lidere enerji, sağlık ve diğer alanlarda yaptıkları projelere hakkında bilgi verdi. Çalık, projeleri zamanında teslim etmek için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.
Yabancı şirketlere kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülkesinde inşa edilecek yeni tesislerde son teknolojinin kullanılmasına dikkat ettiklerini kaydetti. Türkmen lider, şirketlerden işlerin kaliteli ve zamanında yapılmasını istediklerini belirtti.
.
Türkmenistan’da başta enerji olmak üzere tekstil, inşaat ve sanayi alanında çok sayıda projeye imza atan Çalık Holding, Aşkabat'a istikrarlı elektrik enerjisi sağlanması ve tüm ülkenin elektrik enerjisi sektörünün modernleştirilmesiyle ilgili dev projeye de talip oldu. Ayrıca Çalık Holding, çok sayıda hastane ve sağlık merkezini inşaa ediyor.

Editör: TE Bilisim