AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Bursa'daki Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş, globalleşen dünyanın şartlarının usta-çırak ilişkisini yok etme seviyelerine getirdiğini söyledi. Yedikardeş, DOSABSİAD ile SBM Derin İleri Danışmanlık Koçluk Hizmetleri’nin ortaklaşa düzenlediği, bölge sanayicileri ve firma temsilcilerinin katıldığı seminerin açılışında konuştu.

İş dünyasındaki profesyonelleşme isteğinin usta kavramını da yok ettiğine dikkat çeken Yedikardeş, “Çoğu zaman bir bilene danışıyoruz. Bir bilene danışmak deyimini hepiniz biliyorsunuz. Geçmişte bu deyimdeki bilen, usta olarak algılanırdı. Şu anda ise yeni bakış açısıyla koç desteği almak olarak değişti. Bunun sebebi, iş dünyasının profesyonelleşme isteği kabul görülebilir. Ayrıca bireysel ya da kurumsal becerilere ulaşmada, iş yönetim kalitesini arttırmada, geleneksel birtakım becerileri geliştirmede bu yöntem kullanılıyor. Durum böyle olunca da ustalar, yerlerini daha profesyonel yöneticilere ve daha profesyonel bakış açılı arkadaşlara bırakıyor.” şeklinde konuştu.

'AKREDİTE OLMAYAN 4 BİN KOÇ VAR'

Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF)'na akredite eğitim, yönetim danışmanı, yönetici ve takım koçu Enis Arslan ise profesyonel anlamda koç olabilmek adına ciddi bir yoldan geçmenin şart olduğuna dikkat çekti. Arslan, Türkiye’de ICF’ye akredite olan 60-65 civarında koç olduğunu, gerçek anlamda koç olmayan ise yaklaşık 4 bin kişi bulunduğunu söyledi: “Hele hele televizyonda çıkan sanatçı koçları, ses koçları, sporcu koçlarıyla bu sayı 10 binlere çıkabiliyor. Koçluk, tamamen pozitif değişimle alâkalı bir durumdur.”

Editör: TE Bilisim