Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da yeni zemin ve fırsatlar olduğunu belirtti. Çelik, şehrin ekonomik ve kültürel anlamda her geçen gün iyiye gittiğini ve bundan sonra da iyiye gideceğine inandığını söyledi.

        Ömer Çelik, Seyhan Otel'de düzenlenen 'Adana Rekortmenleri Ödül Töreni'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, üreten insanın, emek harcayıp alınteri döktüğünü ve risk aldığını kaydetti. Çelik, bir eser ortaya koyanları her zaman takdir ettiklerini dile getirdi.

        Dünyada rekabetin acımasız olduğunu kaydeden Çelik, buna rağmen Türkiye'deki müteşebbislerin büyük çaba göstererek bu rekabete ayak uydurduklarını bildirdi. Adana'nın tarihsel ve kültürel miras yönünden zengin olduğuna dikkat çeken Çelik, şehrin son 10 yıldır kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yönünden de yatırım aldığını anlattı. Adana'nın her alanda iyiye gittiğini vurgulayan Çelik, "Yeni Adana'yı yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirmek zorundayız. Marka kentler, moral duygusuyla rakamları arkasından sürükler. Adana'da taş üstüne taş koyanla gurur duyarız. Yerli ve yabancı yatırımcının ilgisini çekmek için moralimizi yüksek tutmak zorundayız. Dayanışma içinde olursak, moralimizi yüksek tutarsak Adana'nın cazip olmaması için hiçbir sebep yok." diye konuştu.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Türkiye'nin hızlı bir tempoyla geliştiğini bildirdi. Bakan Yazıcı, zenginlik ve refahın üretimle ortaya çıktığını ve kalkınma ve gelişmişliğin de göstergesi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, müteşebbislerinin desteğiyle son 10 yılda ihracatını 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkardığını hatırlatan Yazıcı, bugün 55 bin ihracatçıyla 230 ülkeye ihracat yapıldığın bildirdi. Yazıcı, "Hayal etmek kurgulamak demektir. Biz 2023'te ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz derken bir vizyon ortaya koyduk." ifadelerini kullandı. Yazıcı, Çukurova'nın müteşebbis yönünden zengin olduğuna dikkat çekerek, 2023 yılı hedefini 20 milyar dolar ihracat olarak belirlemesinin çok önemli bir vizyon ortaya koyduğunun göstergesi olduğuna dikkat çekti.

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da hükümetin özel sektörü hiçbir zaman yalnız bırakmadığını bildirdi. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilmesini bir fırsat olarak gördüklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bir yıl sonra kültür ve turizm potansiyelinin değiştiğini göreceksiniz." şeklinde konuştu. Her şehrin kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, Adana'ya bir meslek lisesi kazandıracaklarını da bildirdi. Hisarcıklıoğlu, gümrük ve ticaret alanında yapılan değişiklik ve yeniliklerin de iş dünyası temsilcileri için önemli olduğunun altını çizdi.

        Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise Başbakan'ın Adana'ya verdiği 11 projesinden 4'ünün gerçekleştirildiğini, 3'nün çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, diğerlerinin gerçekleştirilmesini beklediklerini bildirdi. Sürenkök, kamu yatırımları açısından geçen yıl Adana'nın 126 lira ile 80. sırada yer aldığını belirterek, işsizlik ortalamasının da yüzde 26,5 olduğunu hatırlattı.

        Bu arada, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, başarılı ihracatçılar ve yüksek tescil yaptıranlara ödülleri Bakan Çelik ve Yazıcı tarafından verildi. Törene, bakanlarla birlikte Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri, oda başkanları, ilçe belediye başkanları, iş adamları ve kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Editör: TE Bilisim