Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Türkiye’nin önde gelen gruplarının CEO’ları, e-öğrenme platformu Enocta’nın tanıtımı için bir araya geldi. Platformda CEO’lar kariyer hayatı ile ilgili deneyimlerini içeren eğitim videolar bulunuyor.


Videoların ilgi göreceği tahmin ediliyor.


TED mezunu ünlü şirket yöneticileri, TED Leaders isimli projede buluştu. Proje kapsamında yöneticilerin Enocta’da yer alan videolarından elde edilen gelir ile minimum 50 öğrenciye burs sağlanması hedefleniyor. Projenin detaylarını basın toplantısı ile paylaşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye’nin kalkınması adına beşeri varlığın önemli olduğuna işaret etti. Pehlivanoğlu, şunları belirtti:

"Kalkınma modelleri içerisinde de ülkeyi yönetecek, ileriye taşıyacak ve başkalarını etkileyecek başkalarının liderlik kazanımlarını sağlayacak liderlere ihtiyaç var. Biz TED olarak bir çok çalışmamızın ve projemizin yanında TED'in yetiştirmiş olduğu yüzlerce, binlerce liderin sadece 11 tanesi ile tecrübelerini dijital ortamda paylaşarak hem bu tecrübelerden faydalanmasını sağlayacak insanlara aktarmasını sağlanmayı hem de buradan gelen gelirle Türkiye'nin geleceğine meşaleler yakmayı hedefledik. Türkiye'nin en büyük sorunu eğitimdeki adaletsizliktir. Türkiye'nin en büyük sorunu gelir adaletsizliğidir. Türkiye'yi ileriye taşıyacaksak, dünya ile rekabet edecek bir ülke haline getireceksek bunun temel faktörü yoksullar için adaletli bir eğitimden geçmektedir."


Pehlivanoğlu, "TED, tam eğitim bursu sistemiyle mali imkansızlıkları yetersiz çocukları ilkokuldan alıp, cep harçlıkları dahil üniversite sonuna kadar okutarak hem akademik başarılarının yanında hem sosyal hem de kültürel zekalarının gelişimine kişisel gelişimlerini tamamlayıp birer lider olarak yetiştirmektedir. Bu projeyle de bu sene alacağımız 300 yeni meşalemizin 300 yeni çocuğumuzun 50 tanesini Enocta ile yaptığımız projeden sağlayacağız." ifadelerini kullandı.



Kendisinin TED Koleji mezunu olduğunu vurgulayan Enocta Genel Müdürü Tijen Armağan ise şöyle konuştu:

"Buradan yola çıkarak iki şapkam sebebiyle ’TED ile bir proje yapabilir miyiz?, Kurumsal bir iş birliği yapabilir miyiz?’ diye düşündük. Biz şuanda 500'den fazla kurumun dijital ortamda çalışanlarının profesyonel, mesleki ve kişisel gelişimde eğitim almasını sağlıyorduk. En tercih gören eğitimlerden birisi de liderlik konusuydu. Dolayısıyla Türkiye'yi yöneten, iş dünyasında tanınmış, TED mezunu liderlerimizin, bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanarak, yeni bir liderlik eğitimi hazırlayarak, bunları kurumların çalışanlarının hizmetine sunarak onların gelişimine katkıda bulunmak aynı zamanda da tüm gelirini TED 10 bin genç meşale burs fonuna aktararak imkanı olmayan ama başarılı çocuklarımızın üniversite sonuna kadar eğitim almasını sağlayacak bir proje oluşturmak istedik. Bu yıl içinde en az 50 yeni çocuğumuzu TED burs fonundan yararlandırmak üzere yola çıktık."

TED Leaders projesi ile ilgili basın toplantısına projede yer alan isimlerden Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, TAV Grup CEO’su Sani Şener, Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu, Zurich Sigorta Genel Müdürü Yılmaz Yıldız, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Fiba Perakende Grubu Başkanı Oya Şener, Value Partners Management Consulting Genel Müdürü Ali Güven de katıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim