Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Enuygun. com’un saptamalarına göre mobil operatörlerin faturalı hat gelirleri kontörlü hatların 3 katı. Aylık ortalamalar temel alındığında faturalı hattan 36,07 TL, kontörlü hattan 13,04 TL gelir elde ediliyor. 2012 başında bu rakamlar sırasıyla 34,27 TL ve 10,85 TL idi.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu verilerinden yararlanan Enuygun. com’un saptamalarına göre 2012 başından bu yana işletmelerin abone başı aylık gelirleri artıyor. 2012 Aralık ayında kontörlüde artış 2012 Ocak ayına oranla yüzde 20, faturalı hatlarda artış ise yüzde 5.


Mobil internet kullanımı ile işletmecilerin data gelirlerinin toplam gelir içinde payı artarken, arama gelirlerinin payı daralıyor.

2009’da işletmecilerin data gelirlerinin toplam içinde payının yüzde 2 ve arama gelirlerinin payının da yüzde 81 dolaylarında olduğunu belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “2012 sonu itibari ile data gelirlerinin payı yüzde 14 seviyesine geldi. Kimi operatörlerde bu oran yüzde 18’i buluyor. Arama gelirlerinin toplam içinde payı ise yüzde 70’in altına geriledi. GSM tarifelerinin karşılaştırırken artık abonelerin tek arama ve SMS ücretlendirilmelerini değil internet fiyatlamalarını da dikkate alması gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim