AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
56 yıllık geçmişe sahip Çetinkaya Şirketler Grubu, 26. mağazasını Denizli'deki Sümerpark AVM’de açtı. 2 bin 250 metrekarelik alanda hizmet verecek mağazanın açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Çetinkaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya, hayatta en önemli şeylerin sağlık, huzur, servet ve devlet olduğunu söyledi. İnsanların çok önem verdiği devletin dördüncü sırada olduğunu vurgulayarak, “Onun için Kanuni Sultan Süleyman, üç kıtaya hükmettiği halde hastalanınca, ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ demiş. Bizim için geçim artık önemli değil. Sabahleyin bir kahvaltı, öğleyin yoğurt, sizin yediğinizin belki yarısını yiyorum ama her gün sporu yapıyorum. Bir mağazamızı kiraya versek, yedi sülalemiz yese bitmez. Bu kadar insanı istihdam ediyoruz, bu bizi rahatlatıyor.” dedi.

Köyde kerpiçli bir evde doğduğunu anlatan Çetinkaya, “Annem tavada pişirir, tavada yerdik. Bulgur pilavı pişirmişse, üzerine tereyağı dökmüşse, içinde kavurma da varsa bir kaşıkla işi bitirirdik. Çok mutlu olurduk. Öyle bir yerden, böyle bir yere geldik. Bir gömlekle başladık. Biri kravat sordu, ‘Demek kravat da satılıyor.’ diye ondan da aldık. Pantolon, palto derken para çoğaldı. Para çoğalınca kokusu yayıldı. Sonra mağazacılığa geçtik. Babamın nasihatleriyle esnaf olma yerine, az kazanarak tüccar olmayı seçtik. Bize, ‘Bereket azdadır, israf haramdır, kanaat ise bitmez tükenmez bir hazinedir. Başarının adı inanmaktır.’ derdi. Bunlar başarının üç sac ayağıdır. Ucuz yapıyoruz diye hile karıştırmadık. Gömlekte en ufak bir dikişte eğrilik varsa söktürüp yeniden diktirirdik. Hiçbir zaman borca girmedik. Hiçbir bankadan bir tek kuruş kredi almadık.” şeklinde konuştu.

Adana’ da 25 metrekarelik küçük bir dükkanda imal ettiği gömlekleri satarak işe başlayan Çetinkaya, bugün şapkadan ayakkabıya geniş bir yelpazede üretim yapan 100’den fazla konfeksiyon fabrikasını bünyesinde bulunduruyor. Yılda 2 milyon 500 bin gömlek, 1 milyon pantolon, 100 bin takım elbise, 100 bin tek ceket ve toplam 50 bin pardösü, mont ve kaban satıyor.

Editör: TE Bilisim