Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, faiz indirim kararını, "Kaş yapayım derken göz çıkardılar." diyerek değerlendirdi. Yaşananların, faizin emir-komutayla indirilmesi gayretinin bir maliyeti olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydeden Öztrak, "Cumhurbaşkanı ve Hükümet, faizi siyaset malzemesi yaparak adeta 'Kaş yapayım derken göz çıkarmış', buna bir de Merkez Bankası’nın acemilikleri eklenince, sonuç, koşulların çok uygun olduğu bir dönemde, faizin yeterince indirilememesi olmuştur." dedi.

Faiz indirimiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Cumhurbaşkanının baskıları, bir kısmı Cumhurbaşkanına sessiz kalan bir kısmı da Cumhurbaşkanının yanında saf tutan ekonomi yönetimi ile TCMB’nin acemiliklerinden kaynaklanan müşterek sorumsuzluk, bugün faiz indiriminin sınırlı kalmasına neden olmuştur. Bu beceriksizlikler neticesinde, ekonomide belirsizlik ve risk primi artmış, son bir ayda TL dolar karşısında yüzde 5’in üzerinde değer yitirmiştir. Aynı dönemde gösterge tahvilin faizi 1,5 puana yakın artarak yüzde 8,34’e gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"BU HATALARIN BEDELİ VAR"

Önümüzdeki dönemin bundan iki ay öncesine göre faizleri indirmek açısından daha riskli bir dönem olduğunu dile getiren Öztrak, ayrıca şunları kaydetti:

"Nitekim, beklentilerin üzerinde gelen Ocak ayı enflasyonu, TL’deki değer kaybına bağlı olarak enflasyon dinamiklerinin bozulması, petrol fiyatlarının dipten dönerek yeniden artış eğilimine girmesi, Merkez Bankası’nın hareket alanını iki ay öncesine göre sınırlamaktadır. Uygun bir ortamda, faizin yeterince inememesinin bedeli, ülkede yatırım iştahının daha da kaybolması, çift hanelere yerleşen işsizliğin daha da artması, milletin borç yükü altında biraz daha bunalmasıdır. Milletimizin önünde bu beceriksiz iktidardan kurtulmak için önemli bir fırsat vardır. 7 Haziran’da milletimiz, AKP iktidarına atacağı bir tokatla, bu beceriksiz kadrolardan kurtulma imkanına sahiptir."

Editör: TE Bilisim