Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Farklı anatomilere sahip olmaları nedeniyle 'ideal yatağı' bulmakta güçlük çeken çiftler, şimdi vücut özelliklerini algılayarak ona göre kendisini konumlandıran akıllı yatakları tercih ediyor.

30 yıldır yatak ve mobilya sektöründe faaliyetini sürdüren Doctor-BED’in Genel Müdürü Ceyhan, "Kişilerin kilo farkı, bel boşluğu, kalça yapıları farklıdır. Bu kişilerin normal yataklarda aynı yataktan memnun kalmaları çok zordur. Kiminin bel boşluğunu doldurmaz, kimisine sert, kimisine fazla yumuşak gelebilir. Ancak Doctor-BED olarak özel nano teknolojisiyle ürettiğimiz yataklar sayesinde eşler yattığı bölgenin konforunu kendileri sağlayabilmektedirler.” dedi.

Ceyhan, akıllı yatakların çiftlerin vücut özelliklerini, bel ve kalça boşluklarını, genel yapılarını, ağırlıklarını algılayarak ona göre ideal yatak pozisyonunu aldığını bu nedenle aynı yatakta yatan iki kişinin ayrı ayrı istedikleri konfora ulaştıklarını söyledi.

UYKU KALİTESİ YATAKLA ÇOK İLGİLİ

Vücudun dinlenmesi, yeni güne enerji depolaması için büyük önem taşıyan uykunun kalitesinin, yatağın şekli ve dokusuyla yakından ilgili olduğu belirten Hakan Ceyhan, "Uyku esnasında enerji depolanır, metabolizma yavaşlar ve vücut dinlenmeye çekilir. Eğer fiziksel durumunuza uygun bir yatakta yatmıyorsanız bunların elbette mümkün olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Omurganın vücudun çatısı olduğunu kaydeden Hakan Ceyhan, yatak seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun sertlik-yumuşaklık tercihi olduğunu bildirerek, "Sert yataklar omurga sağlığı için daha uygundur. Kuş tüyü bir yatakta yatıyormuşsunuz hissi verse de yumuşak yataklar omurganın şeklini korumada etkili değildir. Bu nedenle sabahları yorgun, ağrılı ve tutulmuş bir şekilde uyanma ihtimali yüksektir. En sert yatak en sağlıklısıdır diye düşünmek de yanlıştır. Kendi rahatınıza uygun olarak seçeceğiniz sertlikte bir yatak idealdir. Bu nedenle üzerine yattığınızda omurganızın şeklini alacak şekilde üretilmiş olması gerekir. Mutlu ve sağlıklı bir güne uyanmanın yolu rahat bir uykudan geçer." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim