Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Çin, dünyadaki petrol fiyatlarının düşmesine paralel olarak akaryakıt fiyatlarında yeniden indirime gitti. Buna göre, ton başına benzinde 365 yuan (60 dolar), dizelde ise 350 yuan (56 dolar) indirim yapıldı. Çin, böylelikle Temmuz 2014’ten beri akaryakıt fiyatlarına 13'üncü kez indirim yapmış oldu. Yeni indirim, yarından itibaren geçerli olacak.

Çin’de 95 numaralı benzinin litresi son zamdan önce 6,46 yuan (2,44TL), 0 numara dizelin fiyatı ise 5,72 yuandi (2,15 TL).

Çin Uluslararası Ekonomi Değişimi Merkezi’nden uzman Chen Wenling, petrol fiyatlarının düşmesinin, kimya endüstrisi gibi ilgili alanlardaki maliyetleri düşüreceğine dikkat çekerek, "Maliyetler yaklaşık yüzde 40 düşecek, dolayısıyla endüstriyel reformları hızlandırmamız, güncellememiz ve ileri teknoloji gelişimini ilerletmemiz lazım." diye konuştu. Chen, petrol fiyatlarının düşmesiyle ilgili olarak ayrıca, "Stratejik petrol rezervini artırmak için iyi bir zaman. Daha düşük fiyata petrol satın alıp, vadeli ticaret için saklamamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Çin, Mart 2013’te getirdiği fiyatlandırma sistemine göre, 10 iş günlük zaman dilimi içerisinde uluslararası ham petrol fiyatlarında 50 yuandan fazla (yaklaşık 7,9 dolar ) değişme olursa, yurt içindeki akaryakıt fiyatları buna göre ayarlıyor.

Editör: TE Bilisim