AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Üyelerinin iç pazardaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Manisa, Torbalı, İzmir ve Bursa’da ikili iş görüşmeleri düzenleyen Çiğli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇİSİAD), son olarak geçen günlerde Denizli iş dünyasıyla biraraya geldi. Denizli İş Adamları Derneği (DİAD)’nin evsahipliğindeki programda, ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Burada konuşan ÇİSİAD Başkanı Aziz Eroğlu, üyelerinin dışa açılımları ve ihracat yapma potansiyellerinin artmasına katkıda bulunduklarını belirterek, “Üyelerimizin, iç piyasadaki tüm ihtiyaçlarını TUSKON ve ESİDEF çatısı altındaki şirketlerden karşılamasını arzuluyoruz.” dedi. TUSKON ve ESİDEF çatısı altındaki işadamlarıyla hammadde, ürün ve hizmet gibi birçok alanda iş ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Eroğlu, ikili iş görüşmeleri programlarında sadece alışveriş ve ticaret değil, yeni işbirlikleri ve ortak çalışmaların artması ve doğmasını arzuladıklarını söyledi: “Globalleşen dünyada çok az sayıda global şirketimiz ve markamız var. Bu işbirliklerinin artmasıyla yeni şirketler ve yeni markalar oluşturulmasını ümit ediyoruz.”

ÇİSİAD üyeleriyle ikili iş görüşmeleri yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten DİAD Başkanı Erdem Aydın da üyelerinin dış piyasalarda daha etkin olmasını arzu ettiklerini vurguladı. Aydın, “Hedefimiz, üyelerimiz arasındaki ticareti geliştirmek, aynı federasyona bağlı derneklerin üyeleriyle bölgesel ticareti arttırmak ve bağlı bulunduğumuz konfederasyon aracılığıyla uluslararası ticarete katkı sağlamaktır.” dedi. İki dernek üyesi işadamları arasındaki iş görüşmeleri, ağırlıklı olarak tekstil, yapı malzemeleri, ambalaj, kimya, gıda, makine ve mobilya sektörlerinde yapıldı.

Editör: TE Bilisim