BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Çukurova bölgesinin ilk buğday hasadı yapıldı. Sunar Grup’a ait buğday tarlasında gerçekleşen ilk hasatta dönümüne 600 kilogram verim alındı.

Hasat şenliğine Köylü ve Çiftçi Lobisi (KÖYÇİL) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Ceylan, Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Sunar Grup Genel Koordinatörü Erol Çomu katıldı. KÖYÇİL Başkanı Nihat Ceylan, bu yıl sıcakların erken bastırması nedeniyle bölgenin buğday hasadının bir hafta 10 gün gibi daha erken yapıldığını belirtti. Ceylan, bölgede bu yıl yüksek verim beklediklerini, ortalama dönüm başı bu verimliliğin 500-650 kilogram olmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Başkan Ceylan, bölge tarımına ve tarıma dayalı sanayide verdiği hizmetten dolayı Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu’ya teşekkür etti. Ceylan, tarım alanlarının kurumsal işletmeler tarafından ekiliyor olmasının bilinçli tarımın en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu sayede ehil insanların eliyle tarım yapılmaktadır. Birim maliyetlerde önemli avantajların yanı sıra birim başı verim artışı olmakta. Bununla beraber, işletmecilik anlayışıyla tarım yapılıyor olması gelişmiş tarım ülkelerinde zaten var olan ve bize göre onların önde olmasını sağlayan önemli bir unsur.”

Daha sonra hasadın yapıldığı tarlayı ve biçilen buğdayı inceleyen Nihat Ceylan, Türkiye’de tarım müstahsil anlamında dünya tarım ülkeleriyle rekabet edebilmenin başlıca yolunun büyük ölçekli ekim alanları ve işletmecilik anlayışıyla ekim yapılmasından geçtiğini belirtti.

Sunar grubun tarla ekimlerinden sorumlu Ziraat Mühendisi Soner Sarıkurt ise Çukurova’da ilk hasat özelliğinde olan tarladan dönüme 600 kilogram verim aldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim