TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Turizm sezonu öncesi Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'da yerli ve yabancı turistlere rafting yaptıran işletmeler ve işletmelerin yetkilileri eğitim seminerinde buluşacak.

88 saat sürecek olan eğitim seminerinin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park Alanı'nda Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) işbirliğinde yapılacağı kaydedildi. Karabük Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta içinde başlayacakları 'Beşkonak'ta Güvenli Rafting Yapımı Eğitim Semineri'ne' 300 başvurunun olduğunu söyledi.

Eğitim seminerini Manavgat HEM'le birlikte yaptıklarını belirten Armağan, kursla hedeflerinin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park parkurunda yerli ve yabancı turistlere güvenli ve işinin uzmanı kişiler tarafından su sporu yaptırılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. 88 saat süren kurs sonrası kursa katılan rafting yaptıran kişilere sertifika vereceklerini belirten Armağan, "Kursla bölgemizde rafting yapımını sertifikalı güvenli kişiler tarafından yapılmasına öncülük etmiş olacağız. Kursla bölgede daha profesyonel rafting ekibi olacak." diye konuştu.

Geçen yıl bölgede 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını belirten Armağan, bu yıl sezonu 20 Mart'ta İranlı turistlerin rafting yapmasıyla açacaklarını kaydetti. Geçen yıl rafting yapımında ağırlığı başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin oluşturduğunun altını çizen Armağan, "Bu sezonda bölgede raftingin şekillenmesini Avrupalıların oluşturacağına inanıyoruz. Bu sene raftingte Rus turizmde sıkıntı olabilir. Göstergelerde onu gösteriyor. Sezonu Almanların şekillendireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim