Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Goal (www.goal.com) verilerine göre dünyanın en zengin 10 futbolcusunun servetlerinin toplamı olan 3 milyar 214 milyon lira, Türkiye’nin 16’ncı büyük şirketinin net satışlarını aşıyor.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen ilk 500 şirket temel alındığında dünyanın en zengin futbolcusu Ronaldo, 210 milyon Euro (588 milyon lira) serveti ile 137’nci; onun ardından gelen Messi ise 200 milyon Euro varlığı ile 146’ncı sırada.

‘Goal En Zenginler 2015’ sıralamasında geçen sene 85 milyon Euro ile altıncı olan Neymar ve ailesi bu sene 135 milyon Euro’yu bulan serveti ile üçüncü. Barcelona forması giyen Neymar, yakın maddi bağlarından dolayı ailesi ile ele alınıyor.

2014’te sekizinci sırada bulunan Ibrahimovic, 105 milyon Euro’yu bulan serveti ile bu sene dördüncülüğü yakaladı. Geçen senenin dördüncüsü Rooney de servetini önemli oranda arttırdı ancak beşinciliğe geriledi. Koltuğun Rooney’e kaptıran Kaka ise altıncılığa geriledi; ancak varlıklarının toplam tutarı 100 milyon Euro’ya dayandı.
Bir sene içinde servetine 2 milyon Euro daha ekleyen Eto’o, üçüncülükten yedinciliğe indi. 2014’te ilk 10’a giremeyen Raul, 2015’te 85 milyon Euro’luk servetiyle sekizinci gelirken, yakın tarihin önemli isimlerinden Ronaldinho, 78 milyon Euro’luk servetini 83’e taşıdı ve dokuzuncu oldu. 10’uncu Lampard’ın ise 80 milyon Euro’luk serveti bulunuyor.

‘Goal En Zenginler’ sıralamasının futbol ve ekonomi çevrelerince önemli görüldüğünü vurgulayan Perform Türkiye Genel Müdürü Emre Uğurlu, “Futbolcuların sponsorluk gelirlerinden taşınır ve taşınmaz mallarına, transfer bedellerinden senelik ücretlerine dek tüm kalemler araştırmaya dahil ediliyor. Finansal mahremiyete itina nedeniyle banka hesapları araştırma dışında tutuluyor. Oyuncuların gelirleri, bulundukları ülkede vergiler çıkarıldıktan sonra belirleniyor. Bu faktörler, ‘Goal En Zenginler’i bu alanda en hakikate uygun çalışma kılıyor. 20 oyuncunun dahil edildiği sıralamanın bu hali ile gelecek seneler için de ipucu vereceği kanaatindeyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim