Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Deri sektörünün önemli fuarlarından olan ve İtalya’da düzenlenen Lineapelle’den moda tasarımcısı ve trend uzmanı Antonella Bertagnin, İzmir’e gelerek Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nin misafiri oldu. Bertagnin, EİB konferans salonunda, “Lineapelle 2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri” konulu bir seminer verdi.

Ege Bölgesi’nde ilk defa İtalya’dan gelen bir trend uzmanı tarafından seminer verildiğine dikkat çeken Ege Deri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, “Oldukça yararlı geçtiğini düşünüyorum. Deri giysi, ayakkabı, çanta ve aksesuarlara ilişkin detayların katılımcılara aktarıldığı seminer, deri sektörümüzün çalışanları ve üniversite öğrencilerine yeni görüşler katarak büyük kazanç sağladı. Bu sene bizim için ilk oldu ancak önümüzdeki yıllarda da bu gibi seminerleri gerçekleştirmek ve dünyanın dört bir yanından trend uzmanları getirmek, deri sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Antonella Bertagnin ise materyal üstü, kusursuz olmayan, okside olmuş veya üzerlerinde hafif motifler bulunan metal aksesuarlar, deri üzerinde doğal görünümlü kum taneleri şeklinde ışıltılar, parıltılar ve parlaklıklardan mat arasında geçişlerin söz konusu olacağını anlattı: “Doğadan ilham alınarak tasarlanan deniz kabukları, tüyler, natürel ve değerli taşlar deri üzerinde kullanılabilecek. Deri kumaşların örgülerle perçinlenmesinin yanısıra deri üzerinde iki renkli farklı efektler yapılacağının da bilgisini vermek isterim. Deri üzerindeki efektlerin, son teknoloji kullanılarak yapıldığı halde el işçiliği gibi durması gerekiyor. Ayrıca yılan derisi üzerindeki mat ışık oyunları oldukça önem kazanacak.”

Editör: TE Bilisim