Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığında ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Yönetimi Akademisi’nin ilk eğitimleri başlıyor. İzmir'deki Yaşar Üniversitesi’nde verilecek eğitimlerle Egeli ihracatçı firma sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar, hızla gelişen rekabet şartlarında yeni fikirleriyle firmalarının kârlılığını arttırmasını sağlayacak.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile EİB arasında, “İnovasyon Yönetimi Akademisi” işbirliği protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Murat Barkan’ın da katılımıyla düzenlenen protokol töreninde konuşan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlattı. İnovasyon Yönetimi Akademisi’nin, firmaların zorlu şartlarda ihracat ve kârlılık oranlarını arttırabilmesi için tasarlandığını belirterek, “Bilindiği gibi firmalarımızın ortak sorunu, katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri. Bizler de bu noktadan hareketle ekonomimizin temelini oluşturan ihracat firmalarımızın, inovasyonla daha çok katma değer sağlamalarını hedefledik.” dedi.

BİLİMLE SANAYİ BULUŞUYOR

Rektör Barkan da eğitimlerin, gerçek yaşamla bilimi buluşturacağını belirterek, “Eğitimlerle katılımcılar, inovasyon konusunda yeterli bilgi altyapısına sahip olacak. İnovasyon için gerekli finansman kaynakları hakkında bilgi sahibi olacaklar ve uygun finansman kaynakları için projeler hazırlayabilecekler.” dedi. YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ise, “Üniversite öğrencilerine, mezunlarına ve üniversite dışına yönelik planlanan sertifika eğitimi İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye’de üniversite işbirliğinde gerçekleşecek ilk program olacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim