Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHGKİB) tarafından düzenlenen 8. EİB Moda Tasarım Yarışması sonuçlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Talha Feyyaz Türker, 'Map of The Experience' isimli koleksiyonuyla birinci, 'Ghubar' isimli koleksiyonuyla Ruhi Tamer Çoğal ikinci, 'Planktonların Toplu Göçü' isimli koleksiyonuyla Mahmut Ağça üçüncü oldu.

EHGKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın, Türkiye’nin en istikrarlı ve keyifli organizasyonlarından biri olarak kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Kızılgüneşler, "Bugüne kadar bayan modasına ilişkin hazırladığımız yarışmamıza, bu yıl ilk defa erkek modasını da ekleyerek, modanın tüm katmanlarını kucaklayan bir organizasyon olma yolunda önemli bir adım daha attık. Birlik olarak her bir yarışmamızın kalite çıtasını bir öncekinden daha yukarıya çekip, gerek içerik gerekse organizasyon bazında mükemmele ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Model ve oyuncu Hande Subaşı’nın sunuculuğunu üstlendiği törende, EHGKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş başkanlığında moda tasarımcıları Elif Cığızoğlu, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Simay Bülbül, Siren Ertan ve Zeynep Acar, stil danışmanları ve moda yazarları Başak Fransez, Deniz Berdan ve Deniz Marşan, moda fotoğrafçısı Nihat Odabaşı, Vogue Türkiye Yazıişleri Müdürü Zeynep Üner gibi sektöründe başarılı isimlerden oluşan final jürisi, dereceye girecek tasarımcıları seçti. Koleksiyonlar, koreografi ve prodüksiyonu Uğurhan Akdeniz'e ait olan defilede ise genç moda tasarımcılarının koleksiyonlarını Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Didem Soydan, Duygu Akdeniz, Nur Gümüşdoğrayan, Bürde Aslan, Begüm Yılmaz, Burak Gacemer, Egemen Bibika ve Ali Tank gibi isimler taşıdı.

"TASARIM VE TASARIMCIYA SONUNA KADAR DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Törende konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, tasarıma ve tasarımcıya fazlasıyla önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi. Şenel, “Biliyoruz ki ürettiğimiz, ihraç ettiğimiz ürünlere Ar-Ge’nin, tasarımın girmesi demek, 10 liraya sattığımız ürünleri 50 liraya, 100 liraya satmamız demek. Bu nedenle 2008 yılında ilk defa tasarımın desteklenmesi için bir destek mekanizması kurduk. Vermiş olduğumuz desteklerin 2012 yılında 2011 yılına oranla yüzde 280 oranında artarak 2,5 milyon TL’ye yaklaştığını büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Eminim ki bu hızlı artış önümüzdeki dönemde de sekteye uğramadan devam edecektir.” dedi. Şenel, tasarım yarışmaları sonrasında başarılı olan genç tasarımcıların yurt dışında alacakları eğitime ilişkin giderlerini destekleyecekleri müjdesini de verdi.

EİB 8. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan tasarımcı 10 bin TL, ikinci olan tasarımcı 6 bin TL ve üçüncü olan tasarımcı 4 bin TL ödülün sahibi olurken, yarışmada dereceye giren finalistler; Ekonomi Bakanlığı’nın EİB’nin projesini onaylaması durumunda, aynı zamanda yurt dışında 2 yıl süreyle tasarım eğitimi şansını elde edebilecek. Yarışmanın birincisi dünyanın lider online trend ve danışmanlık servisi olarak kabul edilen WGSN sitesine 6 aylık, Vogue dergisine ise bir yıllık abonelik hakkı da kazandı.

Editör: TE Bilisim