Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)'nin geleneksel yılbaşı buluşması bu sene kabineden iki bakanı birden ağırladı. Programa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bu durumu, "Bugün hükümetin bir promosyonu var. Bir bakan davetine iki bakan icabet ediyor.'' diyerek, esprili bir şekilde dile getirdi. Gecede, meslekte 20 yılını dolduran gazetecilere ekonomi gazeteciliğine katkılarından dolayı ödül verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen EGD'nin geleneksel buluşmasına, siyaset, iş dünyası ve medyadan çok sayıda isim katıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, programın ödül töreni kısmında yaptığı konuşmada, davetliler arasında olmaktan onur duyduğunu söyledi. Çağlayan, beklenenin aksine kısa tuttuğu konuşmasına, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu toplantılarda kısa konuşmayı öğrendim. İnovasyon haftasında Başbakanımızın katıldığı toplantıda kısa bir konuşma yaptım. 'Bu da bir inovasyondur' dedim. Bu akşam da aynısını gerçekleştireceğim." şeklinde başladı. Kısa bir süre önce yeğeninin ifadesiyle kendisine 'iki tane madalya' takıldığını aktaran Çağlayan, geçirdiği operasyona değinerek, "Ama bu stent şeklinde bir madalyaydı. Allah'a şükürler olsun ki damarımızdaki tıkanıklığı kalp krizi geçirmeden önce fark ettik. Gördüm ki sevenim, dostlarım, dualar çok." diyerek, durumdan haberdar olup kendisini arayanlara teşekkür etti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de bol kazançlı sağlıklı, mutlu bir 2013 yılı dileyerek, ekonomi basınından kendilerine 2013 yılında da desteklerini sürdürmelerini istedi.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi. Önce Egemen Bağış, Hasan Arslan , Murat Gülderen, Uğur Küçük, Kaan Zenginli, Metin Can, Ceyhun Kuburlu, Zeynep Ceylan, Ayşegül Sakarya Pehlivan, Burçin Göktan, Burak Karagöz, Burcu Göksüzoğlu, Erkan Zing, Meltem Ersoy ile Gönül Yıldırım'dan oluşan Seçici Kurul üyelerine plaket verdi.

Daha sonra da Zafer Çağlayan, meslekte 20 yılını dolduran şu isimlere ekonomi gazeteciliğine katkılarından dolayı ödül verdi:

"Ali Bayaslan (Anadolu Ajansı), Oğuz Demir (Para Dergisi), Ömer Türkdönmez (Dünya Gazetesi), Cengiz Çambel (Retail Türkiye), Talat Yeşiloğlu (Ekonomist), İbrahim Ekinci (Dünya Gazetesi), Emine Munyar (Star TV), Nedim Şener (Posta Gazetesi), İsmail Yanmaz (emekli gazeteci), Serpil Yılmaz (Habertürk), Emin Çapa (CNN Türk), Kerem Alkin (Bloomberg HT), İdil Taraklı (Para Dergisi), Bülent Ekimci (Para Dergisi), İsmail Altunsoy (Zaman Gazetesi).

Editör: TE Bilisim