Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Bursa Valiliği'nin Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle bu yıl ikincisini düzenleyeceği 'Uludağ Ekonomi Zirvesi' yarın başlıyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, makamında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra birçok ünlü işadamı ve ‘kriz kahini’ olarak bilinen New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dr. Nouriel Roubini’nin katılacağı zirveyle ilgili detay bilgiler verdi. Harput, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, Bursa ve Türkiye için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 'Türkiye'nin Davos'u' olarak nitelendirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eczabaşı Grup adına Bülent Eczacıbaşı, Coca Cola'nın CEO'su ve Dünya Başkanı Muhtar Kent, New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dr. Nouriel Roubini, Boyner'un Patronu Ümit Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TUSKON Başkanı Ali Rıza Nur gibi 60 ünlü işadamının konuşacağını açıkladı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Bursa ve Türkiye için tarihi bir olay olduğunu belirten Vali Harput şunları kaydetti: “Zirveye katılan konuşmacılar, kimlik, konum ve itibarlarıyla hem de işlenen konular bakımından ülke ve dünya ekonomisine ışık tutacaktır. Davos’u Davos yapan ormanı veya dağı değil. Oraya gelen siyasi liderler ve ekonomi yöneticilerinden kaynaklanıyor. Biz de Sayın Başbakanımızın ‘Uludağ Davos olmalı’ mesajını aldık ve bu noktada emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılki konuşmacıların çok güçlü olmasına büyük önem verdik. Toplantıya Bakanlarımız Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in yanı sıra çok önemli konuşmacı katılacak. Hepsi alanında zirve yapmış toplam 60 kişinin konuşmacı olarak katılacağı toplantıyı, yerli, ulusal ve yabancı toplam 164 basın mensubu takip edecek. Uludağ'da bir kongre merkezi olmadığı için 500 kişilik salonumuza katılacak dinleyici sayısına da bir kısıtlama getirmek zorunda kalmamız, bizim en büyük üzüntümüz olacaktır."

ZİRVEYİ YERLİ YABANCI 164 BASIN MENSUBU TAKİP EDECEK

Zirveyi yerli ve yabancı 164 basın mensubunun izleyeceğini belirten Vali Harput, dinleyici olarak katılmak isteyenlerden de çok büyük talep aldıklarını aktardı. Harput, “Maalesef Uludağ’ın en büyük salonu olmasına rağmen zirveyi 450-500 kişilik bir salonda gerçekleştireceğiz. Salona giremeyenler için içerideki konuşmalar, lobi ve diğer salonlara canlı olarak aktarılacak.” diye konuştu.

Zirvenin Bursa'nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Bursa Valisi Şahabettin Harput, zirvede ele alınacak bazı konuları şöyle sıraladı: “İnovasyona bağlı büyüme, sürdürülebilir iş stratejileri, 2023 hedefleri önündeki zorluklar, bankacılık ve finans sektörünün geleceği, global marka yolculuğu, yeni pazar stratejileri, Türkiye'nin sağlık potansiyeli.”

Editör: TE Bilisim