Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Elazığ Genç İşadamları Derneği (ELGİAD) üyelerinin, Sudan'a yaptığı iş gezisi sona erdi. ELGİAD Başkanı Tarık Aşçıoğlu, Sudan'da 100'e yakın Türk işadamı olduğunu belirtti. Aşçıoğlu, bunlardan demir-çelik üreten fabrikaları ziyaret ettiklerini ve Sudan’daki iş fırsatları ile riskleri değerlendirdiklerini söyledi.

    Aşçıoğlu, Sudan’da 40’a yakın işadamı ile platform düzenlediklerini, kendi şirketleri ile ilgili tanıtım yaptıklarını ve birçok iş görüşmelerinde bulunduklarını vurguladı. Elde edilen izlenimler neticesinde, Sudan’ın dünyanın en önemli tarım arazilerine sahip olduğunu kaydeden Aşçıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı kar amacı gütmeyen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Sudan'da 5 milyon hektar araziyi 99 yıllığına kiralamış olduğunu ifade etti. Tarık Aşçıoğlu, Elazığlı işadamlarının TİKA'nın kiraladığı bu verimli arazilerden istifade etmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim