Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Türk Emekli – Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman ÖZDEMİR, toplu sözleşme sürecini değerlendirerek, "gerçekleşen enflasyon üzerinden bir zam verilmesini istiyoruz" dedi.


Özdemir şu sözlerle açıklamasına devam etti:
"2021 yılı Temmuz ayı enflasyonu 1,80 olarak TÜİK tarafından açıklandı. Daha ilk ayda ikinci dönem için verilen %3’lük zammın 1,80’i eridi gitti. Daha 5 ay var, kalan %1,20 de Ağustos ayında biter, ondan sonra 4 ay ne yapacağız.
Yine birinci dönemde olduğu gibi %5,45 veya daha yüksek telafi mi verilecek? Telafiyi her ay hemen peşin verseniz hadi neyse 6.ayın sonunda bir dahaki dönemin üstüne ilave ederek veriyorsunuz.
Her ay bu farklar devamlı üst üste gelerek, küçük küçük maaşımızı eritecek, bizde 6. Ayın sonunda telafi verildiğinde zam verildi zannedeceğiz, öyle mi ?
Defalarca ifade ettiğimiz gibi enflasyon farkı aslında sıfır zam demektir. Emeklilere enflasyon kadar zam yapıldığında alım güçleri artmıyor.
Biz gelirimizin gerçek anlamda yükselmesi için gerçekleşen enflasyonun üzerinde bir zam verilmesini istiyoruz.
Bu toplu sözleşmelerde enflasyon, büyüme, refah payı ve zorunlu harcamalarda yaşanan artışların dikkate alınarak herkesi memnun edecek bir maaş zammının hayata geçeceğini umuyoruz. "

Osman ÖZDEMİR Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı 

Editör: TE Bilisim