Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, bir tüketici örgütü olarak 2014 yılı içinde emeklilerle ilgili yaptıkları bir araştırmada, pek çok emeklinin belediyelerden yiyecek yardımı, hayır kurumlarından giyecek yardımı aldığını tespit ettiklerini söyledi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, emeklilere yapılan zammı eleştirdi. Emeklilerin aldıkları ücret ile insanca, uygarca yaşamalarının mümkün olmadığını ifade eden Göktaş, "Bir tüketici örgütü olarak 2014 yılı içinde emeklilerle ilgili yaptığımız araştırmada, pek çok emeklinin belediyelerden yiyecek yardımı, hayır kurumlarından giyecek yardımı alarak yaşadığını gördük. Bunu görmezden gelen, işi alaya alan, burnundan kıl aldırmayan, ne oldum delisi olmuş, bir siyasi kesim var. Ve bunlar kendi yaşamları için başkalarının yaşamlarını hiçe sayıyorlar." dedi. Birçok emeklinin de yaşamak için halen çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan Göktaş, ayrıca şunları dile getirdi:

"Kendilerine gelince süper emekli çıkartanlar, iktidarı muhalefeti bir çırpıda maaşlarını ikiye katlayanlar, yediğinin içtiğinin indirimli olmasına gayret sarf edenler, telefon ücretlerinde ve devlet imkânlarından indirim isteyenler, yanına aldığı danışman kadrosunun parasını devlete ödetenler, sekreterinin, çaycısının parasını devlete ödetmeye bilenler, Suriye’den gelen 3 milyon insana kaynak yaratanlar, Dünyanın her yerindeki aça, yoksula koşanlar, emeklinin maaşına bir iyileştirme söz konusu olunca neden görmezden geliyorlar."

Editör: TE Bilisim