Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Erzincan’da 2011 vergilendirme döneminde en fazla vergi veren kurum ve kişiler açıklandı. Vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi.

    2011 yılında en fazla vergi vererek ilk 5 dereceye giren vergi rekortmenleri için Eriza Otel'de tören düzenlendi. Törene; Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Ahmet Türköz, Defterdar Vekili Musa Koçulu, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra ilk 5 dereceye giren vergi rekortmenleri katıldı.

Vergi bilincinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Defterdar Vekili Musa Koçulu, “Erzincan’da 2012 yılı sonu itibariyle gelir vergisi, kurumlar vergisi, basit usul mükelleflerimiz ve gayri menkul sermaye iradı mükelleflerimiz olmak üzere toplam mükellef sayımız 10 bin 495’dir. Tahsilat oranımız 2012 yılı sonu itibariyle yüzde 80,46’dır. Türkiye sıralamasında ilimiz tahakkuk tahsilat listesinde 2011 sonu itibariyle 43 sırada iken, 2012 sonu itibariyle 32 sıraya yükselerek 11 ili daha geride bırakmış durumdayız.” dedi.

DEVLET VERGİYİ ALACAK HİZMET ÜRETECEK

Vergi rekortmenleri ödül töreninde konuşan Vali Selman Yenigün, “Devlet demek bir yerden alıp bir yere vermek demek. Sadece hizmet olarak da değil. Devlet vergiyi alacak, hizmet üretecek. Yol yapacak, hizmet edecek, vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek, güvenliğini sağlayacak, sağlığı ile ilgilenecek. Hepimiz devleti oluşturuyoruz. Gideri olmayan, vergi toplamayan bir devlet düşünülemez. Vergi olayı bir devletin kuruluşu kadar önemli. Vergi yoksa, gelir yoksa, devlette yok demektir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki almadan verme sadece Cenab’ı Allah’a ait. Bu noktada tabii ki devleti ayakta tutmak, toplumu ayakta tutmak demektir. Devleti ayakta tutacağız, toplum ayakta kalacak, bireyleri ayakta tutacağız, onları yücelteceğiz, devlet yücelecek bunlar birbirlerinden ayrılmaz parçalardır.” şeklinde konuştu.

2011 vergilendirme döneminde kurumlar vergisinde birinci sırayı Vossloh Raıl Techologıes Ltd.Şti. adına Özgür Özdemir, ikinciliği Ergan Ticaret A.Ş. adına Zekeriya Kalbur, üçüncülüğü Özkale Ltd. Şti. adına Halit Kalbur ve beşinciliği Erzincan Yergün Ltd.Şti. adına Selçuk Yergün aldı.

Gelirler vergisinde; Abdulkadir Özkirişçi birinci, Şefik Beşiktaş ikinci, Orhan Bulut üçüncü ve Ağbaba İbiş dördüncü sırada yer aldı. Vergi rekortmenlerine ödülleri törene katılan protokol mensupları tarafından verildi.

Editör: TE Bilisim