BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan tasarı ile bankaların altın ve ziynet satma girişiminin rafa kalktığını bildirdi.

    Yazılı bir açıklama yapan Rasim Fırat, “Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda bankaların darphanenin basmış olduğu ürünleri satmayacağı yönünde karar çıktı.” dedi.

    Yaklaşık 3 saat süren toplantının çok olumlu geçtiğini söyleyen Fırat, bankaların külçe altın satışına devam edeceklerini ancak darphanenin basmış olduğu çeyrek, yarım, tam ve lira gibi ürünleri satmayacaklarını ifade etti. Toplantıda alınan kararların kuyumcu esnafını sevindirdiğini kaydeden Fırat, “Olumlu sonuçlar aldığımız toplantıda bankaların üst düzey temsilcileri, altın satışı için alt yapılarının mümkün olmadığını ve şu aşamada düşünmediklerini söylediler. Bizim de zaten talebimiz buydu. Darphanenin basmış olduğu lira diye tabir ettiğimiz ürünleri bankalar satmayacak.” şeklinde konuştu.

    Fırat toplantıda ayrıca televizyonlarda yayınlanan banka reklamlarının da gündeme geldiğini, esnafı rencide eden türden reklamların artık yayınlanmayacağı yönünde banka temsilcilerinden söz aldıklarını kaydetti.

    İstanbul Akmerkez’de Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Türkiye Ekonomi Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, Şekerbank, Vakıflar, İş Bankası ve Ziraat Bankası’nın üst düzey temsilcileri ile Türkiye Kuyumcular Birliği adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alattin Kameroğlu, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya ve Kayseri oda başkanları da katıldı.

Editör: TE Bilisim