BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Cezayir’e iş gezisi düzenleyen Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyesi işadamları memnun döndü. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda Cezayir’in başşehri Cezayir'e düzenlenen “Türkiye-Cezayir Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına katılan 16 kişi, yeni iş bağlantıları yaptı.

Geziyi değerlendiren ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özçelik, gerek konumu gerekse potansiyeli itibariyle Cezayir’in, Afrika’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. ESİDEF olarak yurtdışı iş gezilerini önemsediklerini vurgulayan Özçelik, “Uzak yakın demeden dünyanın dört bir yanına işadamlarımızı taşımayı, ürünlerimizi pazarlamayı ve karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz. İşte bu hedeflerimizden biri olarak yatırımları ve potansiyeliyle işadamlarımızı cezbeden Cezayir’e geldik. Bu gezide birçok arkadaşımız, görüşmeler yapıp anlaşmalar sağladı. Firmaları yerinde ziyaret edip işbirliği konusunda mutabakata vardı.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekonomi Bakanlığı Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan da şunları söyledi: “Cezayir tekstilden mobilyaya, inşaattan enerjiye, tarım ve gıdadan makine sektörüne kadar birçok işadamını memnun edecek fırsatlarla dolu bir ülke. Bu tür organizasyonlar, ticaret ve yatırım heyeti programları her iki ülke açısından da büyük önem taşıyor. Ayrıca buraya gelen ESİDEF üyesi işadamlarının işlerinde profesyonel olması bizi bir hayli memnun etti.”

Organizasyona Manisa’dan katılan Nezih Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Ulucan, Cezayirli bir firmayla distribütörlük anlaşması imzaladı. Ulucan, ürettiği çelik hasır makinesini pazarlayacak. Balıkesir’de faaliyet gösteren Atahan Demir Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Atahan ise binaların ferforje ihtiyacını karşılamak için birçok firmayla ön anlaşma imzaladı. Afyonkarahisar’dan Döneroğulları Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner de Cezayir’de market zinciri kurmaya karar verdi. Döner, yıl sonuna kadar işe başlamayı planlıyor. Aynı şehirden HMF Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gözelizmir, mermer fabrikasını işletme teklifine sıcak bakıyor.

Editör: TE Bilisim