Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşvik Veysel Erdoğan, Türkiye’nin enerjide yüzde 60 oranında dışa bağımlı olduğunu, ülkenin ulusal enerji politikasının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Müşvik Veysel Erdoğan, Türkiye’nin enerji politikası olmadığını söyledi. Türkiye’nin, enerjide yüzde 60 oranında dışa bağımlı olduğunu belirten Erodoğan, “Bu durum, ülkenin enerji güvenliğini tehlikeye atıyor. Doğalgaz aldığımız Rusya ve İran ile diplomatik bir problem yaşadığımızda, Türkiye’nin önemli bir bölümünün enerjisiz kalacağı endişesini taşıyoruz. Bu durum, Türkiye’nin ulusal enerji güvenliği açısından büyük bir tehdittir." dedi.

"TÜRKİYE İTHAL ENERJİYE YILDA 60 MİLYAR DOLAR ÖDÜYOR"

Türkiye’nin, ithal enerjiye yıllık 60 milyar dolar para ödediğine dikkati çeken Erdoğan, bunun, cari açığın çok önemli kısmını oluşturduğunu ifade etti. Bunun, aynı zamanda ülkeyi ekonomik açıdan tehlikeye attığını belirten Erdoğan, "Böyle bir ortamda Türkiye, akarsuları, linyit, güneş ve rüzgar gibi doğal kaynaklardan yüzde 40 oranında faydalanarak enerji üretiyor. Ülkemiz, yerli kaynaklar potansiyelinin hepsini değerlendirmiş olsa, ürettiği elektriğin 1,5 katı kadar enerji elde eder. Kendi öz kaynaklarınız dururken ithal kaynaklarla enerji üretmenin bir anlamı yok. Bu, politikasızlıktan kaynaklanıyor." diye konuştu.





Editör: TE Bilisim