Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlar sertifikalarını aldı. İş hayatına atılacak genç girişimcilerin en büyük hedeflerinin büyümek ve gelişmek olduğunu söyleyen ESO Başkanı Savaş Özaydemir, “Gayrimenkul ya da araçlarınızın zenginliği ile övünmeyin. Unutmayın ki zenginlik herkes içindir ama fakirlik iş geliştiremeyenler içindir.” dedi.

ESO ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı. Eğitimlerde başarılı olan 29 girişimci, sertifikalarını, ESO Meclis Salonu'nda yapılan törenle aldı. Törene; KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ramazan Kaya, TSE Eskişehir Bölge Müdürü İsmail Kaynarca, ESO yönetim kurulu üyeleri İsmail Kunduracı, Ahmet Arıkan ve sertifika almaya hak kazananlar katıldı.

Törende değerlendirme konuşması yapan ESO Başkanı Özaydemir, iş dünyasında fedakârlık yapmadan ve çok çalışmadan başarılı olunamayacağının altını çizdi. Özaydemir, iş dünyasında başarının anahtarlarından birinin de vizyon sahibi olmak gerektiğini vurguladı. Sertifika alan girişimcilere tavsiyelerde bulunan Özaydemir, “İşinizde kârınızın yüzde 10’undan fazlasını sistem dışına çıkarmayın. Ancak kârınızın yüzde 90’ını sistem içinde tutarak başarılı olursunuz. Ayrıca, hedeflerinizde büyümek ve gelişmek mutlaka olmalı. Eğer bunu yapmazsanız bisiklet üzerinde duran ama pedal çevirmeyen adam gibi olursunuz. Yani bir süre sonra mutlaka düşersiniz. Gayrimenkul ya da araçlarınızın zenginliği ile övünmeyin. Unutmayın ki zenginlik herkes içindir ama fakirlik iş geliştiremeyenler içindir.” diye konuştu.

KOSGEB İLE 140 GİRİŞİMCİ İŞ SAHİBİ OLDU

KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da dünya üzerinde başarılı olmuş girişimcilerden ve bu süreçte neler yaptıklarına dair bilgi verdi. ESO’da yapılan eğitimler sonrası sertifika alan girişimcilerin, bu eğitimlerde öğrendiklerini iyi değerlendirmesi gerektiğini bildiren Eskicioğlu, “Aldığınız eğitimler sonrası iş planlarınızı hazırlayarak işleriniz kurun. KOSGEB olarak 12 bin TL’ye kadar kira-maaş, 15 bin TL’ye kadar yazılım, donanım, teçhizat ve 3 bin TL’ye kadar da kuruluş desteğimiz söz konusu. Eskişehir’de bugüne kadar bin girişimci bu eğitimleri aldı. 140 girişimci ise kendi işini kurdu. Bu girişimcilerimize 1 milyon TL’nin üzerinde ödeme gerçekleştirdik. Sizler de bu fırsatı iyi değerlendirin.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim