Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD), yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 8 kişilik ekiple kuzey Afrika ülkelerinden Fas’a gezi düzenledi. 8 kişilik FİGİAD heyeti, başkent Rabat’ı, en eski yerleşim yerlerinden Marakeş’i ve ‘Beyaz ev’ anlamına gelen Kazablanka şehirlerini ziyaret etti. Fas’ın tarihi çarşılarını gezerek alışveriş yapan üyeler, turistik gezinin ve iş gezisinin amacına ulaştığını belirtti.

Fas'ın, birçok alanda yatırıma açık, fırsatlar sunan ülke olduğunu belirten FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar, “Amacımız, iş adamları arasında paylaşma kültürünü geliştirmek, Türk ve yabancı iş adamları arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak, yurtiçi ve yurt dışında üyelerimizin ticari ve turistik geziler düzenleyerek, ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlamaktır.” dedi.

Sancar, iş adamları arasındaki iletişim ve dayanışmayı artırarak iç ve dış ticaretlerini genişletmek, daha fazla istihdam oluşturarak, ticaret hacmini ve ihracatını artırmaya yönelik programlar düzenlediklerini ifade etti. Finikeli iş adamlarını daha önce Kıbrıs ve Bosna Hersek gibi yurt dışı gezilerine götürdüklerini belirten Sancar, şöyle devam etti: “Fas, ticaret ve tarım şehri olarak biliniyor, biz de bunu yerinde görerek hem turistik hem de ticari bir gezi düzenledik, 4 gün boyunca iş adamlarımızla birlikte Fas’ın çeşitli yerlerinde, Fas TUSKON İkinci Başkanı Ahmet Bağ eşliğinde iş adamları ile görüşmeler gerçekleştirildi.”

Fas TUSKON İkinci Başkanı Ahmet Bağ, Fas'ın Arap ülkeleri kadar geri kalmadığını, demokrasi, özgürlük ve insan haklarının iyi yaşandığı bir ülke olduğunu söyledi. Özellikle turizm konusunda Türkiye'nin değişik bölgeleri ile benzerlikler arzeden Fas'ta, sanayi olmadığı için ticaret ve tarıma dayalı bir ekonominin mevcut olduğunu ifade eden Bağ, "Sanayi alanında Fas ile önemli ticari köprüler kurulabilir. Bu gezinin de o köprülerden biri olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Afrika’da ilk Türk okulunun açıldığı Fas’ta eğitim kurumları, yurt ve dil kurslarını gezen FİGİAD heyeti, Türk okullarının ticarete çok büyük katkısının olduğunu belirtti. Okyanus kıyısında Kazablanka’nın en önemli yapısı, dünyanın üçüncü büyük camisi Hasan 2 Camii'ne hayran kalan heyet, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim