Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cezaevlerindeki sorunlar ile Pir Sultan Abdal Derneği'nin yöneticilerinin tutuklanmasıyla ilgili bilgiler paylaşan Öztürk, AK Parti döneminde uygulanan hukuksuzluklar ve haksızlıkların arttığını söyledi.

İktidara muhalif herkese karşı hukuksuz uygulamaların yapıldığını belirten Öztürk, suç işleme oranı yüzde 400 oranında arttığını vurguladı. Tutuklu ve hükümlü sayısının şu an 162 bin 274 olduğunu dile getiren Öztürk, ceza ve infaz hukukunun iflas ettiğini, çıkarılan yasaların toplumun yaralarını sarmadığını söyledi. Öztürk, Pir Sultan Abdal Derneği'nin yöneticilerinin haksız şekilde tutuklandığını belirterek tepki gösterdi.

İç güvenlik paketine yönelik bir soruya Öztürk, "Türkiye polis devletine dönüşmeyecek; çünkü zaten polis devletidir. Olan bir şeye tekrar dönüşülmez. Bu paket polis devletinin ihtiyacı olan yasayı çıkarıyor. Artık Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkıp polis devletine dönüştüğü için kendi ihtiyacı olan yasaları çıkarıyor. Türkiye otoriterleşmiştir. AKP iktidarında Türkiye yeniden şekillenmiştir. İleri demokarasi adı altında özgürleşme yönünde olmadığı gibi tam tersine kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine, kuvvetlerin yapışıklığına gidilmiştir. Yasama zaten kendini yürütmeye yaslamıştır. Yargı da yürütmenin emri altına girmiştir, otoriter bir devlet yapılanması zaten kurmuştur. Şimdi 3-4 yıldır yapılan ise polis devletinin ihtiyacı duyulan yasaları çıkarılıyor. Aslında bu infaz paketidir, yargısız infaz paketidir. Yargıyı devre dışı bırakmaktadır. Yargıya ait yargılama hakkını yürütmeye vermektedir. Demokrasiden kırıntı aldığını düşünen herkes, bu pakete ve buna benzer pakete karşı çıkmalıdır." diye konuştu.

Bankasya'ya yönelik operasyon konusundaki bir soruya da Öztürk, öteden beri Cumhurbaşkanın baskısının olduğunu herkesin bildiğini ifade etti. Yurt dışı dönüşünde Cumhurbaşkanın "Niye bu bankaya el koymuyorlar" diye açıklama yaptığını hatırlatan Öztürk, Bankasya'nın işlem gören bir banka olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanın aylar önce böyle bir banka hakkında açıklama yapmasının Sermaye Pisayasası Kanununa göre suç olduğunu vurgulayan Öztürk, siyasi baskı yoluyla intikam alındığı düşüncesine katıldığını ifade etti.

Halka açık bir bankaya yönelik süpekülasyon yapmanın hem küçük yatırımcıyı zarara soktuğunu hem de güvenin sarsıldığını belirten Öztürk, "Bank Asya'ya el konulma olayını, aslında siyasi iktidarın TMSF'yi kullanarak ekonomik muhalif güçlerinden intikam alma operasyonu olarak görüyorum. Siyasi iktidar bir yandan yargıyı kullanarak diğer toplumsal muhalif kesimlerden intikam alıyor; bir yandan da kendisine karşı muhalif olan işadamlarından, ekonomik güçlerden intikam alıyor." şeklinde konuştu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun 'Başkanlık diktatörlük getirir diyenleri gırtlaklamak istiyorum' sözleri için ise Öztürk, Kuzu'nun öncelikle kendisini gırtlaklaması gerektiğini söyledi. Söylediklerinin birbirini tutmadığını, başkanlık sistemine önce kendisinin karşı çıktığını hatırlatan Öztürk, ikinci gırtlaklayacağı ismin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti. Türkiye'de tartışılanın başkanlık sistemi olmadığına dikkat çeken Öztürk, Erdoğan'ın diktatör sistemi istediğini söyledi. Her şeyin patronu olmak istediğini dile getiren Öztürk, Erdoğan'ın maşallah her şeyi bildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim