Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Bahar ve yaz aylarında evlenmeler artarken, gelinlik ve abiyeye rağbet büyüyor. Buna bağlı olarak 2012’de gelir ve karlarında ivme yakalayan gelinlik sektörü, 2013’te satışlarını yüzde 20 artırmayı planlıyor. Yeni modelleri ile daha çok müşteri hedefleyen sektörün önde gelen aktörleri, bu aralar gelinlerin yanında düğün davetlilerine hitap etme, gelirlerini katlama derdinde.

11. Evlilik Dünyası Fuarı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam ediyor. 11-13 Ocak tarihlerini kapsayan fuarda firmalar, gelinlik ve abiyelerini vitrine koyuyor. Defilelere de yer verilen fuara katılan firmalardan Akay, yeni ürünlerini sunduğu gibi indirimlerini açıklıyor. Akay’ın ortaklarından Mustafa Akay, fuarın gelin ve damat adaylarından büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Gelinlik bedellerinin modele göre şekillendiğini dile getiren Akay, bu anlamda araba örneği verip şunları kaydediyor:

“Malum, araba bir yerden bir yere gitmek için gerekli. Şu an her bir bütçeye uygun araba bulma imkânı var. Gelinlik de böyle. Bir hanımın giymeyi temenni ettiği modeller vardır. Hayallerinde ve rüyalarında bir model vardır. Tabii gelinliği erkek tarafı alır. Burada önemli olan bütçeye uygunluğu yakalamak. Şu an 400-500 liraya da 7-8-10 bin liraya da gelinlik bulunabilir. Yani her keseye uygun gelinlik var.”

Geçen sene satışlarının iyi olduğuna işaret eden Akay, “Şu an evliliklerde daralma yok ama büyük bir artış da yok. Kuşku yok Türkiye’de her sene 650 bin evlilik oluyor. Ülke, bu yönde iyi bir gelecek vaat ediyor. Tabii büyüyen sektöre yeni firmalar da giriyor. “ ifadelerini kullanıyor.

Satışlarında seneden seneye yüzde 15-20 artış görüldüğünü de vurgulayan Mustafa Akay, şöyle devam ediyor:
“Kanım o, bu sene yüzde 20 gibi bir artışa tanık olacağız. Malum sektör büyüyor, Akay’ın da şube ağına uygun olarak gelirleri artıyor. Tabloya bakın gelinliklerin büyük bölümü satın alınmıyor; kiralanıyor. Ama ne mutlu bu aralar satın alma eğilimi var. Akay’da kiralama yok. Bence gelinler yakında anneleri gibi gelinliklerini saklama adına satın alacaklardır. Bu da sektörün satışlarına doping olacaktır.”

Fuarda yerini alan Hayalen Tasarım ve Moda Evi de müşterileri ile buluşuyor, ürünleri için talep topluyor. Moda evinin tasarımcılarından Filiz Yetim, gelinlik fiyatlarının ortalama 3 bin lira olduğuna temas ediyor.

Gelirleri ve karları adına 2012’nin iyi geçtiğini, 2013’ün umut verdiğini anlatan Filiz Yetim, bu sene satışlarının yüzde 20 artacağını öngörüyor.

Yetim, gelinlerin yanında düğün davetlilerinin de moda evlerine yöneliminin arttığını aktarıyor. Hedeflerini ve tahminlerini buna göre belirlediklerini sözlerine ekliyor.

Editör: TE Bilisim