BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Derneği’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler & Ekonomi Kulübü (IRECO) ortaklığıyla düzenlenen Model Ekonomik Forumu İstanbul’da devam ediyor.

Forumun bugünkü ilk oturumunda, ‘Gelişmekte Olan Ülke Pazarlarında Genç Girişimcilerin Rolü’ konusu ele alındı.
Moskova Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. Vladimir Kvint moderatörlüğünde yapılan oturumda, konuşmacılar gelişmekte olan ülke pazarlarında genç girişimcilerin rolünü konuştu.

Forumun bugün yapılan altıncı oturumunda konuşan Prof. Dr. Kvint, genç girişimcilerin ülkelerin ekonomilerinde gelecek adına lokomotif görevi üstlendiği kaydetti. Bunun teşvikle daha da canlılık kazanabileceğini dile getiren Kvint, bugünün küçük ve genç girişimcilerini yarının büyük işadamları ve ekonomiye yön verecek kişiler olduğunu belirtti.

Yapılan diğer konuşmalarda ise genç girişimcilikle belli bir zümrede seyreden zenginliğin değişik katmanlara dağılmasına zemin oluşturduğuna dikkat çekildi. Konuşmacılar genç girişimcilerin daha başarılı olması adına onlara eğitim desteği ile birlikte finansman desteğinin de sağlanılması gerektiğine dikkat çekildi.

Makedonya’dan gelen konuşmacı Semih Şahin ise yaptığı konuşmada ülkelerin ekonomik kalkınmışlığını önemli bir yolunun yabancı yatırımcılara sağlanacak imkânlardan geçtiğine dikkat çekti.

Forumunun öğleden sonraki etaplarında ise Genç Bakış Açısıyla Euro-Zone Krizi ve Sürdürülebilir Ekonomi İçin Yeni Modüller İnşa Etme konuları ele alınacak.

Forumun ilk iki gününde ise Genç Girişimciliğin Teşviki, Girişimcilik ve Geleceğin Kadın Girişimciliği, Sosyal Girişimcilik Mantığı Kazanma, Eğitim Sistemlerinde Girişimcilik Odaklı Modüller İnşa Etme, Finans Sektörünün Genç Girişimcilere Sunduğu Olanaklar, Gelişen Ülke Pazarlarında Genç Girişimcilerin Rolü, Gençlik Perspektifinden Euro-Bölgesel Krizi ve Sürdürülebilir bir Ekonomi için Yeni Modeller İnşa Etme gibi konular ele alındı.

Editör: TE Bilisim