Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Genel Müdürü Bekir Sami Güven, şirketin sorumluluk bünyesinde bulunan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de geçen yıl kayıp kaçak oranını yüzde 7,3'e düşürdüklerini söyledi.

Bekir Sami Güven, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Vali Büyük’e, şirketin çalışmaları konusunda bilgi veren Güven, geçen yıl SEDAŞ’ın başarılı bir yatırım dönemini geride bıraktığını belirtti. Güven, “74,8 milyon TL’lik yatırım miktarının tamamı gerçekleşti. Yüzde 100 oranında gerçekleşme sağladık. Kamu dönemine göre yatırım miktarı üç kat arttı. Bu yıl yatırım miktarını bölgede 86 milyon TL olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Hiç bir zaman kaçak elektrik kullanımına göz yummadıklarını ve etkin bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Güven, “Geçen yıl yüzde 7,3 oranına gerçekleşen kayıp kaçak oranı ile Türkiye’de en başarılı dağıtım şirketlerinin içinde yer alıyoruz.” dedi. Güven, Kocaeli, Gebze ve Sakarya’da başlayan ve dağıtımı yapılan elektriğin uzaktan izlenebilmesini ve hızla müdahale edilmesini sağlayacak projenin, yakın bir zamanda hayata geçirileceğini, ayrıca sokak lambaları sayaçlarının uzaktan okunması için altyapı hazırlandığını dile getirdi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise verdiği bilgiler sebebiyle Güven’e teşekkür etti. Kaçak elektrik kullanmanın bir suç olduğunu, bu konuda SEDAŞ’ın mücadelesini desteklediklerini kaydeden Büyük, “Gereksiz tüketimler elbette olmamalı ve elbette yatırımların da ihtiyaç duyulan alanlarda yapılması ve kayıp kaçaktaki başarınız çok önemli.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim