Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 30 kursiyer sertifikalarını aldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, iş hayatına atılacak olan kursiyerlerin gelecekte SATSO üyeleri olacağını söyledi. İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan girişimciler istediklerini kaydeden Kösemusul, "Siz bu adımı attınız, bize düşen bundan sonra sizlere her konuda destek olmak. Çünkü gelecekteki üye adaylarımızsınız. Hızlı ve köklü değişimlerin yaşandığı bir dünyada küresel, bölgesel ve ülke içi gelişmeleri doğru okumak, uzun vadeli öngörülerde bulunarak doğru politikalar üretmek zorundayız. 2023 vizyonundaki hedefler için de yeni girişimcilere ihracatçılara ihtiyacımız var." dedi.

'İş Aramayın İş Kurun' projeleriyle onlarca girişimciye eğitim verdiklerini ve iş sahibi olmalarını sağladıklarını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti: "Girişimcilik kültürünü yayarak gençlere ve iş fikri olanlara diyoruz ki; 'durma harekete geç' sizlerde bu enerji var. Artık KOSGEB'e, MARKA'ya proje başvuruları gittikçe artıyor. Pek çok hibeler var, Sakarya'da yararlananlar artsın istiyoruz. İş geliştirmek isteyenlere de SATSO'ya gelin diyoruz. Yararlanılacak hibeler ve destekler hakkında bilgi veren KOBİ AR-Ge Birimimiz var. Değerli girişimcilere diyorum ki, SATSO 'nun size sağladığı imkanlardan , başta yüzde 50 indirimli giriş aidatından yararlanmaya başlayın."

KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz ise girişimcilere verilen hibe kredi miktarının 27 bin liradan 30 bin liraya çıktığını belitti. 2012 yılında Sakarya'yı girişimcilik okulu yapacakları sözünü verdiklerini ve bunu başardıklarını anlatan Yılmaz, "İş-Kur, Kalkınma Ajansı, SATSO ile çok güzel program ve kurslarımız oldu. 2012 yılı bizim için bir okul yılı oldu. Sakarya açılan kurslarla Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Sakarya'da 2 binden fazla kişi bu kurslardan sertifika aldı. Bu sertifikalar 2 yıl geçerli. Sertifikalarını alan girişimcilerimiz işlerini kurabilir, işyerlerini açabilirler. KOSGEB daha sonra da sizi destekleyebilir. Hibe kredilerimiz 27 bin TL'den 30 bin TL'ye çıktı. Ar-Ge İnovasyon desteklerinden de yararlanabilirsiniz. Ar-Ge yapmasanız da, yenilikçi fikirler ortaya koyabilir, vizyonunuzu geliştirebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Şube Müdürü Göksel Gülen ise sertifika alanların şanslı bir dönem yaşadıklarının dile getirerek, şöyle konuştu: "Bankalardan almak istediğiniz kredilerde tıkandığınız noktada KGF bir nefes açıcı olarak sizin yanınızda olacak. Devletimiz 50 milyon lira bu işe tahsis etti. 100 bin liraya kadar KGF teminatı ile kredi kullanabileceksiniz. Bu konuda bilgilenme adına bizden destek alabilirsiniz."

Törenin sonunda kursu başarı ile bitiren 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilisim