Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Gümrüklerde kırmızı hat sorununun devam ettiğinden yakınan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, “Şirketleri mi kapatalım Türkiye’den mi çıkalım?” dedi.

Giyim dâhil ithal ürünlerin büyük bölümünün kırmızı hatta ele alındığını anlatan Negrin, uygulamanın maliyetinin minimum 1 milyar dolar olduğunu bildirdi.


Negrin, yaptığı yazılı açıklamada “Dünyanın dört bir yanından aldığımız taleplere cevap veremez olduk. İptallerle karşı karşıya kalmaya başladık. Sorun giderek büyüyor. Amaç ne anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Cem Negrin, birkaç suiistimalin giyim ihracatçılarını mağdur ettiğinden dert yandı. Şu aşamada denetimlerin sorun yaratmaması temennisinde bulundu.

Sektörün denetimden kaçmadığını vurgulayan Negrin, şöyle devam etti:

“Dünyada rekabet şartlarının güç olduğu, ekmeğin aslanın midesinde olduğu bir dönemde müşterilerimizi yitirmemiz çok kolay. Kamu otoritesi daha çok ihracat için yolumuzun önünde duran engelleri kaldıracağına, adeta ayaklarımıza denetim prangası vuruyor. Giden bir müşteriyi yeniden elde etmek neredeyse imkânsız. Gümrüklerde denetimi arttırırken, aynı oranda altyapıyı da güçlendirselerdi bu boyutta bir bunalıma tanık olmazdık. Usulsüzlük yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. Ancak bunu yaparken satışı baltalarcasına ihracatçıyı sıkıntıya uğratamazsınız. Kimsenin Türkiye’nin ihracatını engellemeye hakkı yok. Bundan böyle yöneticilerden kırmızı hat bunalımına çare bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim