Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Türk gömlek firması alanında ilk olacak bir uygulamayı hayata geçirdi. İstanbul Yenikapı'da bulunan İDO iskelesinde 'gömlek büfesi' açtı. Bu fikrin aklına, Avrupa'da kitap, gıda ürünleri satan büfe tarzı kiosklardan geldiğini söyleyen Zamate Gömlek'in Marka Direktörü ve Yönetici Ortağı Dilek Aydın Ekincioğlu, aynı konseptin neden gömlek için olmasın diye düşündüğünü ve bunu uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Kiosklarda satılan gömleğin en önemli özelliği ütülü olması ve hemen giyilebilmesi.

Zamate Gömlek'in ilk kiosk konseptli mağazası İDO Yenikapı İskelesi'nde açıldı. Açılış kurdelasını Dilek Aydın Ekincioğlu ile birlikte şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altun kesti. Ekincioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, hizmete açtıkları yerin konsept olarak dünyada ilk olduğunu ifade etti. Kiosk konseptinin Avrupa'da daha çok hızlı alışveriş yapılıp gidilen yerler olduğunu belirten Ekincioğlu, şöyle devam etti:

"Daha çok gıda ve gazete üzerine olan yerler. Ben bunu giyim tarzına uygulamak istedim. Bizim gibi çalışan bayanlar ve beyler özellikle; Türkiye’de beyaz yakalı diye hitap ediliyor, gömleğe çok ihtiyaç duyuluyor ve erken saatlerde bir AVM'ye gidilemiyor. Kiosk tarzı düşündüm fakat Türkiye'deki değişimden dolayı hemen her yerde bu tür kioskları açmak mümkün değil. İDO'da böyle bir başlangıç yaptık ve böyle devam etmek istiyoruz. Hedeflerimiz var, önümüzdeki 2 yıl içinde 50 şube açmak istiyoruz."

Gömleklerin fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Ekincioğlu, üretici olmanın avantajını kullanacaklarını söyledi. Söz konusu konseptte gömlekleri 69 liradan satışa sunduklarını aktaran Ekincioğlu, ayrıca normal bedenin yanı sıra artı 48’den 56’ya kadar giden özel bir beden seti hazırladıklarını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim