Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Ekonomi Bakanlığı’nın 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği' kapsamında yürüttüğü 'Gaziantep Triko Sektörünün Dış Pazarlara Açılımı Projesi'yle firmaları yeni pazarlara taşıyacak.

        GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde sektörün gelişimine yönelik önemli çalışmalara imza atıldığını kaydetti.

        Göçer, Gaziantep triko sektörünün Türkiye triko üretiminde büyük bir paya sahip olmasına rağmen, yapılan ihracatın çoğunlukla dolaylı olarak İstanbul firmaları vasıtasıyla yapıldığına dikkat çekti.

        Proje ile firmaların yurt dışındaki alıcılarla direkt ve düzenli ihracat bağlantıları kurmaları, üretim, insan kaynakları, dış ticaret ve pazarlama alanlarında yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini anlatan Göçer, “Projenin ilk aşaması olan ihtiyaç analizi çalışması ile proje katılımcısı olan 18 triko üreticisi ile yüzyüze görüşmeler yapılmış, firmaların kendilerine özgü problemleri ve ihtiyaçları ortaya çıkartıldı. Yapılan ihtiyaç analizi çalışması sonucunda 'Gaziantep Triko Sektörü Sektör Durum Raporu' hazırlandı. İhtiyaç analizi çalışması sonucu belirlenen ortak sorunlar ve ihtiyaçlara istinaden firmalara bir eğitim programı oluşturulmuş ve bu eğitim programı kapsamında katılımcı firmalara 'Üretim ve Lojistik Yönetimi', 'Finansçı Olmayanlar İçin Finans', 'Uygulamalı Pazar Araştırması' eğitimleri verildi.” diye konuştu.

        Projenin bundan sonraki aşamasında neler gerçekleştirileceğini de aktaran Göçer, 'İhtiyaç analizi ve eğitimler sonucunda belirlenen hedef ülkelere yönelik olarak ticaret heyeti organizasyonları düzenlenerek, bu ülkelerdeki ithalatçı firmalarla bağlantı kurmaları ve ihracat yapmaları hedeflenmekte. Projenin son aşamasında ise, alım heyetlerinin Gaziantep’e getirilerek, projeye katılan firmalarımızla ikili görüşmelerde bulunacağı bir etkinliğin organize edilmesi planlanmakta." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim