Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Güney Kore hükümetine bağlı Sanayi Araştırma Merkezi tarafından hazırlanarak bugün açıklanan raporda, Güney Kore ihracatının 2015 yılında yüzde 4,5 artarak ilk kez 600 milyar doları aşacağı bildirildi.

Rapora göre Güney Kore'de gelecek sene ihracat, bu seneye oranla yüzde 4,5 artarak 604 milyara ulaşacak. İthalat ise yüzde 6 artış yaparak 566 milyar dolara ulaşacak. Dış ticaret dengesinin de yaklaşık artı 37,4 milyar olacağı kaydedildi.

Merkezin hazırladığı raporda, Güney Kore'nin GSYİH'nın ise bu seneye oranla yüzde 3,7 büyüyeceği tahmin edildi.

Ayrıca ülkede özel tüketim, inşaat alanına yatırım da artması bekleniyor. Ülke ekonomisinin canlanmasını sağlayacak etkenler ise dünya ekonomisindeki gelişmeler, ABD ekonomisindeki büyüme ve faiz artışları ile Çin ekonomisinin yüzde yedilik büyümesi olarak gösteriliyor.

Raporda, Güney Kore'nin en büyük ilerlemesini ise sanayi alanındaki gemicilik ve yarı iletkenlerin üretimi konusunda yaşayacağı ifade edildi. Bunların dışında, araba, çelik, günlük eşya, elektronik eşya gibi malların ihracatında da artışın beklendiği kaydedildi. Ülke ekonomisinde sadece petrol arıtma sanayisinde bir düşüşün yaşanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim