Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Özdolgun, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından, ABD-Türkiye ikili ticari ve ekonomik ilişkilerini model ortaklık seviyesine yükseltmek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi üyeliğine atandı. Özdolgun’u bu göreve, Türkiye İhracatçılar Meclisi aday göstermişti. Özdolgun, konseye İzmir’den atanan tek isim oldu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2009 Nisan ayında Türkiye’yi ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı ikili görüşmelerde, ABD-Türkiye ticari ve ekonomik ilişkilerini model ortaklık seviyesine yükseltmek hususunda mutabık kalınmış, bu çerçevede, “Türkiye-ABD Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi” mekanizması kurulması kararlaştırılmıştı.

Hakan Özdolgun, yaptığı açıklamada konsey üyeliğine atanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, bu görevi lâyıkıyla yerine getirmek için çaba göstereceğini söyledi. Ortağı olduğu Kozmopolitan Gıda A.Ş.’nin, ABD’de kurduğu dağıtım ağıyla KOSGEB tarafından 2012 yılında Türkiye’deki 680 bin şirket arasında “Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü” kazandığını belirten Özdolgun, “ABD ile verimli bir işbirliğimiz var. Bu tecrübelerimizi, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için kullanma fırsatı buldum. Türkiye son 10 yılda ekonomik açıdan ciddi bir atılım gösterdi. Görev süremde Amerikalı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapması için çaba göstereceğim.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim